lördag 28 januari 2017

Busenkelt jordnötssmör

För en tid sedan skrev jag om hur jag älskar kombinationen med jordnötssmör och sylt på smörgåsen. Det är mitt guilty pleasure helt enkelt! Jordnötssmör är verkligen gott och mycket användbart. Det kan ätas på mackan, mixas ner i en smoothie eller vara en god smaksättare i en gryta. Förutom att jordnötssmöret passar till det mesta är det busenkelt att göra själv. Så enkelt att en undrar hur det kan vara så enkelt! Fördelen med att göra smöret själv är att en vet precis vad som är i och kan dessutom styra smaken efter behag.


Jordnötssmör
5 dl jordnötter
salt

Gör så här:
Mixa jordnötterna i en matberedare till en slät smet. Smaka av med salt.

Kommentar:
Det tar en stund att få till konsistensen helt rätt. Först blir nötterna bara hackade men fortsätter en att mixa blir det till en fin krämig massa.  Jordnötssmöret går att variera i smak och det är bara att pröva sig fram. Ersätt saltet med havssalt istället, rosta jordnötterna innan de mixas eller tillsätt hackade jordnötter i det färdiga smöret. Fördelen med att göra eget smör är att det blir precis som en själv vill ha det.

I julas gjorde jag några extra burkar med jordnötssmör som blev uppskattade julklappar.

2 kommentarer:

Junitjej sa...

Muns så gott! Tack för receptet!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jisses vad gott, tack för det :)
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...