Alla ingredienser på plats. Nu ska min potjie koka i en och en halv timme |
Färdig Potjie med kyckling. Luktar helt fantastiskt! |
Enda nackdelen med denna rätt är att den inte riktigt gör sig på bild! Potjie med butternut i kanel |
För 6 personer
4 kycklingfiléer
2 dl Chutney (vi använde mango- och ingefärschutney
3 morötter
6 potatisar av fast sort
8 färska champinjoner
3 dl vatten
1 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
1 tsk torkad timjan
4 lagerblad
Rosépeppar
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Värm olja i en stor gryta (den behöver vara riktigt stor för att allt ska få plats). Skär kycklingen i mindre skivor och stek dem gyllenbruna. Tillsätt sedan lagerblad, timjan och chutney. Skala och skiva potatis och morötter samt champinjonerna och lägg dem sedan i grytan. Häll på vatten, lägg till buljong och rosépeppar. Salta och peppra efter behag. Sänk ner värmen, vänd runt ingredienserna så allt blandas. Låt koka långsamt på svag värme i en och en halv timme. Kontrollera att din potjie inte blir för torr och tillsätt mer vatten om det behövs. Servera gärna med bröd, butternut i kanel och vitt sydafrikanskt vin. Smaklig måltid!
5 kommentarer:
Jag kan tänka mig att det är gott!
Mycket gott! Jag gillar det här med slow food känns som om smakerna kommer mer till sin rätt när grytan får koka länge.
Oj, så gott det där såg ut! Måste provas någon gång, lät spännande med kanel till kyckling!
Vilket spännande företag du har, verkar ju hur kul som helst, och vilket söööt liten Manda!
Ha en bra vecka!
Kram
Petronella
Mmmmm låter som om det är en riktig god maträtt, den ska sparas i receptmappen;)
Tänk vad roligt med sofforna, jag tror nog också att jag kommer trivas väääldigt länge med vår soffa;)
Önskar dig en ljuvlig måndag
Kram
Annie
Tycker verkligen att du ska testa potjie, mycket gott. Tror att en del av grejen är att den lagas långsamt, det går liksom inte att stressa fram den.
Hoppas verkligen du kommer trivas lika länge med din soffa som mamma har gjort :) Kramar Liza
Skicka en kommentar