Ungsbakad havregrynsgröt (1 portion)
1 ägg
1.25 dl havregryn
1 dl mjölk
0.5 mosad banan
0,5 dl blåbär
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Blanda ägg och mosad banan. Rör sedan ner mjölk och havregryn samt bakpulver. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten. Häll gröten i en eldfast form och grädda i ugnen 15 minuter på 200 grader. Servera med en klick turkisk yoghurt och lite agavesirap.
Kommentar:
Om en utesluter blåbären har en ett bra grundrecept som kan varieras i oändlighet. Byt ut blåbären mot andra bär eller frukt. Funkar också bra att tillsätta kakao och nötter för ett sötare alternativ. Då blir den till en god efterrätt som med fördel serveras med turkisk yoghurt smaksatt med lite vaniljpulver eller kanske med kokosgrädde.
1 kommentar:
Jag är ganska enformig när det gäller frukost, äter nästan
alltid samma :)
Kram Pia
Skicka en kommentar