fredag 7 augusti 2015

Ungsbakad havregrynsgröt med blåbär

Frukosten är i min mening det bästa målet på hela dagen. Redan på kvällen längtar jag efter den där första koppen kaffe och frukosten som hör till. Vad frukosten består av växlar ganska mycket. Det som dock är bestående är att jag inte är så förtjust i smörgås till frukost. Chiapudding och Overnight oats eller vanlig hederlig havregrynsgröt hör till mina favoriter. Scones är också en favorit vilket är lite märkligt då smörgås inte är det. Fast ibland tröttnar en även på favoriter och vill pröva något nytt. Jag har tidigare testat att göra ungsbakad havregrynsgröt men blev inte riktigt nöjd. Alltså funderade jag över vad som inte blivit bra och gjorde ett eget recept. Fördelen med receptet är att det är enkelt att göra en portion likväl som att göra till flera.


Ungsbakad havregrynsgröt (1 portion)
1 ägg
1.25 dl havregryn
1 dl mjölk
0.5 mosad banan
0,5 dl blåbär
0,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Blanda ägg och mosad banan. Rör sedan ner mjölk och havregryn samt bakpulver. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten. Häll gröten i en eldfast form och grädda i ugnen 15 minuter på 200 grader. Servera med en klick turkisk yoghurt och lite agavesirap.

Kommentar:
Om en utesluter blåbären har en ett bra grundrecept som kan varieras i oändlighet. Byt ut blåbären mot andra bär eller frukt. Funkar också bra att tillsätta kakao och nötter för ett sötare alternativ. Då blir den till en god efterrätt som med fördel serveras med turkisk yoghurt smaksatt med lite vaniljpulver eller kanske med kokosgrädde.


1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jag är ganska enformig när det gäller frukost, äter nästan
alltid samma :)
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...