söndag 13 oktober 2013

Dagens föreläsning om härskartekniker

Vi tävlade mot strålande sol och härligt höstväder och undrade om vi eller solen skulle locka mest idag. Det visade sig att många var intresserade av att lära sig med om härskartekniker vilket både Regina och jag tycker är roligt.


Lilla Vän! Är en föreläsning på temat härskartekniker och handlar om hur man identifierar och motverkar dem på arbetsplatsen, i skolan och i vardagen.


För flera var begreppet nytt men när vi beskrev situationer när härskartekniker använts nickade de flesta igenkännande. För egen del har jag med åren mer och mer förstått vikten av att synliggöra detta fula sätt att ta sig makt. I början av min politiska bana trodde jag ofta att jag behandlades på ett visst sätt på grund av min ålder. Med åren insåg jag att det istället handlade om makt och egentligen inte alls handlade om mig som person.


Både Regina och jag trivs i rollen som föreläsare. Idag kombinerade vi dessutom ett riktigt intressant ämne med en engagerad publik. Frågorna och tankarna från publiken var många och det är verkligen kul när det blir så.


Det är också intressant att se vart vårt företag har tagit oss. MakeMyDay Event började som ett företag som ordnade en livsstilsmässa med en modevisning. Idag arrangerar vi föreläsningar på teman som retorik och härskartekniker och driver dessutom Livåleva som är ett livsstilsmagasin på nätet. Fast vi har inte släppt det där med mode helt heller. Nästa föreläsning handlar som jag tidigare berättat om stilcoachning, skoskola och underkläder. Den som läst VisaLiza en tid vet att skor är en av mina passioner så jag tror att vi gör klokt i att införa strikt talarbegränsning. Det är onekligen kul att driva eget när ämnena kan variera från retorik till skor och det är vi själva som sätter riktningen. Man får lov att vara intresserad av viktiga ämnen så som härskartekniker, politik, feminism, ekologisk hållbarhet och även tycka det är roligt med skor, smink och kläder. Det ena utesluter inte det andra. Däremot kan det vara bra att veta att det i samhället finns krafter som anser att kvinnor inte skall bry sig om svårare saker än just smink och mode. Fast det är en helt annan föreläsning, kanske har vi ännu ett tema att ta upp!Så här glada är vi efter en föreläsning som gav gensvar! Jag föreläste ofta förr och har först nu insett att det är något jag verkligen saknar. Är otroligt tacksam över att ha en klok och kompetent kollega att driva spännande projekt tillsammans med och genom det få möjligheten att hålla föreläsningar, skriva artiklar och mycket annat.

6 kommentarer:

Hannis sa...

Så kul att det gick så bra!
Ser ut att vara mycket folk på plats.

Jag tror på att många inte ens förstår att det är härskarteknik som pågår. Utan att man tänker på just ålder eller att man känner en smygande irritation över tilltalet från någon utan att förstå varför.
Bra att ni föreläser om det!

Kram Hannis

HemkäraHanna sa...

Det låter riktigt roligt! Både föreläsandet och företagandet. Och ni ser verkligen nöjda ut.

Choices By Annie sa...

Låter som en mycket bra föreläsning men framför allt viktig.
Bra jobbat.
Kram
Annie

Anonym sa...

Låter som en mycket bra föreläsning & fina foto!
/Kram

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Men vad roligt att det gick så bra och att publiken verkligen visade intresse. Du är säkert en väldigt bra talare!:)

sv: Tack snälla du. Nej, jag bar önskar att vädret hade kunnat vara bättre. Jag hade en bild i huvudet och det blev inte riktigt som jag hade tänkt haha.
kramar

Ninette sa...

Heja er som föreläser om så bra grejer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...