söndag 20 oktober 2013

Vårt dike

Det regnar i Hult denna söndag och det är en passande dag att stanna inomhus. Egentligen har jag lite lökar som skall petas ner i jorden men jag tänker att det får vänta tills det kommer en dag med solsken. Nu när det regnar blir det tydligt att diket som grävdes i vår trädgård i sommar verkligen fyller sin funktion. Den nedre delen av trädgården har tidigare blivit så blöt att det inte har gått att gå där. Å andra sidan har den delen av trädgården varit helt täckt av den förhatliga rönnspirean så det har ändå inte varit möjligt att gå där av den anledningen. Nu är spirean borta och ett dike har grävts och plötsligt är vår trädgård så mycket större.


Den första bilden är från i somras när trädgården precis grävts om och diket gjorts i ordning. Det tog lite tid att vänja sig vid trädgårdens förändring men nu känns det som det ska.


Här har vi den nedre delen av trädgården som den ser ut idag. Observera att vattnet är i diket och inte någon annanstans. Den observante kanske också lägger märke till att vårt växthus har lite väl god ventilation. Just på grund av den goda ventilationen fick vi växthuset av en granne. Vi kollade vad det skulle kosta att ersätta allt glas som saknas och konstaterade att det faktiskt lönar sig. Fast det får bli ett projekt till våren istället. På så vis behöver vi inte oroa oss den här säsongen för vad väder och vind kan ställa till med när det gäller glasväxthus.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Det börjar kännas som att hösten är på sluttampen här.
Kylan som kommer plus att jag igår stod en stund på promenaden och såg hur träden tappade sina löv i rask takt...

Skönt att ni har kommit så långt i arbetet med er trädgård.
Skrattade lite åt den goda ventilationen i växthuset!
Perfekt att göra i ordning till nästa år.

Kram Hannis

Choices by Annie sa...

Så roligt ni kommer få det med växthuset i vår, ser fram emot vilka underverk du kommer odla där.

Nej trädgårdsarbete och regn hör liksom inte ihop. även här finns det endel att göra som att kratta upp eklöven från kommunens stora ek som står mitt över vägen men som har grenar som hänger över vår tomt. Fast jag gillar att kratta men då är kravet på att det är uppehåll;)

Ha en fin vecka
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...