lördag 5 oktober 2013

Flyttdags

Idag var det så dags för två av våra marsvinskillar att flytta till sitt nya hem. Tänk så tomt det redan känns i ena buren nu när där bara bor två marsvin och en kanin. Märkligt egentligen hur snabbt man vänjer sig vid mängden djur. När marsvinsbebisarna föddes var vi smått överväldigade av att det blev fyra stycken. Nu känns det konstigt när två av dem har flyttat. Tur att Gösta flyttade hem till oss tidigare i veckan så det inte blev så tomt. Han har kommit väl tillrätta här i Hult och idag hörde jag för första gången att han pratar han med. De övriga marsvinen är ju riktiga pratkvarnar så det vore ju underligt om han inte tagit efter dem!


Här har vi våra små marsvin som inte är så små längre. Inser att det inte går att kalla dem för bebisar längre. Näst längst till vänster har vi mamma Greta. Som ni kan se är ungarna inte så värst mycket mindre än vad hon är.


De fyra syskonen Pelle, Teddy, Vera och Kurt. Pelle och Teddy har flyttat idag medan de övriga får bo kvar här i Hult. Nu har vi dessutom spännande planer på att omvandla en av våra krypvindar till en jättebur för gnagarna. Vet inte riktigt om det går att genomföra men är det möjligt så vore det kul eftersom det skulle innebära att de fick ordentligt med utrymme att busa och leka på.

7 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Sickena sötnosar!

Choices By Annie sa...

De är så söta så man kan inte göra annat än att bli lite kär i dem. Förstår att det känns lite tomt när de blir färre.

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Hannis sa...

Så söta så jag smäller av lite!!

Kram och skön dag/Hannis

Anonym sa...

Naw..Så söta & förstår att det känns när de flyttar/Kram

Villa Freja sa...

De är så söta. Önskar mig ett marsvin.
Kram.

LyckligaPraliner sa...

Men kära nån så söta! Jag hade ett virvelmarsvin när jag var barn. Hon hette Melitta och var helt otroligt pratsam och sällskapssjuk. Ett viktigt och riktigt sällskap var hon. Tyvärr är jag väldigt allergisk mot marsvin annars hade vi skaffat två stycken.

Skorporna blev väldigt goda OCH väldigt hårda!! Farliga att tugga på.. Hönorna blev däremot överlyckliga av bullbitarna som vi inte kunde använda till skorpor. 19 stycken höns som dansade runt i jakt på att hinna ta från nån annan :)) Skaffa höns. Det kan jag rekommendera. Visst smutsar de ner oerhört men det är ju ingen fara om man inte har som oss - hönshuset i förrådet...Det var ett stort förråd. Nu går det inget ha där längre.

Ha en bra ny vecka!

Kram Ann-Louise

Diana sa...

Åh så galet söta!!
Det är så va att marsvin inte kan vara ute året om som kaniner... eller?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...