onsdag 2 oktober 2013

In kommer Gösta

Till helgen skall två av våra marsvinsbebisar flytta. Känns lite tråkigt att det redan är dags men jag är övertygad om att de kommer att få det riktigt bra i sitt nya hem. Vi har funderat en tid här hemma på att vi tror att marsvinet Kurt och kaninen Sixten får det lite tråkigt om bara de båda skall bo tillsammans. Idag bor ju Sixten tillsammans med tre marsvinskillar och då är det verkligen full fart och en nöjd kanin. Marsvin är lätta att hålla på gott humör medan kaniner är lite mer svårflirtade. Sixten trivs när det är just full fart så hade vi inte beslutat att ge bort två av marsvinskillarna så hade de nog fått bo kvar. Vi har valt att satsa ordentligt på våra gnagare och nästa år är tanken att de skall få en ny utebur. Vi byggde ju en för två år sedan men vi tänker oss en än större bur med gott om plats för lek och bus. Att ha haft marsvinsungar har varit en trevlig upplevelse och något som vi kan tänka oss att ha igen och utifrån det perspektivet fick marsvinet Gösta flytta hem till oss igår. Han är några veckor äldre än våra marsvin men man märker verkligen skillnad på det sociala. Våra marsvinsbebisar är vana vid att hanteras av människor och vill gärna ha uppmärksamhet. Gösta ville igår bara gömma sig i buren när vi kom i närheten. Jag skulle dock tro att det kommer att gå bra så snart han vant sig vid barn som vill klappa och gosa. Barnen påpekade att Gösta till skillnad från de andra marsvinen är alldeles tyst. De övriga tjattrar och pratar hela tiden, särskilt om de tror att de kan få lite uppmärksamhet och bli kliade under hakan!

Gösta är det senaste tillskottet i vårt gnagarkollektiv här i Hult

8 kommentarer:

Diana sa...

Välkommen! Han kommer säkert att komma igång så fort som han blir varm i kläderna. :)

Hannis sa...

Han kommer säkert igång han med!
Tycker det är härligt med marsvin, deras ljud får mig alltid att skratta.

Hade en som hette Pyret när jag var liten.
Den stackaren fick vara med om mycket i familjen som alltid släpade hem djur av alla de slag=))
Och hon kuttrade jämt!

Kram Hannis

Choices By Annie sa...

Så söt.
Kram
Annie

Anna Svensson sa...

Farligt att titta på söta marsvin. Vill ha! Men där går gränsen säger min käre make, ha ha
Kram
//bara anna

Helens Universum sa...

Söt!
Kram Helen

Villa Freja sa...

Så gudomligt söt. Men han får allt ta och börja prata lite mer. Det är ju bland annat just det som är ett marsvins charm. Kram.

Anonym sa...

Naw..Så söt liten Gösta <3
/Puss å lilla nosen

HemkäraHanna sa...

Söt var han i alla fall! Och tam blir han nog i ert sällskap. Det går väl inte att låta bli att vilja umgås med er kan jag tänka mig. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...