måndag 21 oktober 2013

En gul pudel

Att jag gillar kläder är ju inte direkt någon hemlighet. Jag tycker att det är fantastiskt roligt med kläder och att få klä upp sig. Däremot tycker jag faktiskt inte längre att det är lika roligt att handla kläder. I alla fall inte när jag ska ut på stan och gå från butik till butik och dessutom har man på sig kappa och kläder och allt skall av och sedan på igen för varje provning. Förr när jag shoppade var det något jag gjorde ganska planlöst och själva shoppingen var rolig oavsett om den resulterade i något. Idag köper jag sällan något som inte är planerat. Det skall vara plagg som går att kombinera bra med de kläder jag redan har. Det som inte är loppis eller vintage vill jag dessutom att det skall vara kläder som är tillverkade på ett hållbart sätt både vad gäller kvalitet, miljön och de arbetare som tillverkar kläderna. Är ju egentligen självklara krav att ställa på sina kläder men för många är priset det avgörande. Varför betala med när man kan betala mindre? Svaret är enkelt! Genom att betala mer får den som tillverkar kläderna också betalt! Sen finns det givetvis fler svar på frågan men det där är ett som är riktigt viktigt. Särskilt när jag köper kläder till mina barn känns det viktigt att det inte är barn som har tillverkat deras kläder. Som konsument har man makt och jag tycker att det är viktigt att använda den.

Nu när jag ställer högre krav på det jag skall handla krävs det lite mer planering. Dessutom känner jag att det där med att springa ut och in i en massa affärer inte är riktigt min grej längre. Jag tror att jag med åren har blivit bekväm eftersom jag har vant mig vid hemförsäljning. Det började med att en bekant sålde kläder och hade klädparty och jag var onekligen lite skeptisk. Idag är jag allt annat än skeptisk eftersom det är ett otroligt trevligt sätt att handla kläder på. I lugn och ro och dessutom hemma hos mig själv! För ett par år sedan testade jag faktiskt på att själv sälja kläder på det sättet, men det var inte riktigt min grej. Kläderna däremot förälskade jag mig i och House of Lola hör idag till mina favoriter. Ikväll har jag haft visning här hemma i Hult och det är verkligen trevligt. En anledning att träffas, dricka kaffe och titta på kläder. Dessutom får man gott om smakråd och jag har turen att vara begåvad med uppriktiga väninnor som talar om vad de tycker vilket är riktigt bra det med. Dagens inköp orsakade dock några frågetecken bland dem. Ska du verkligen ha en blus med gula pudlar på? Klart jag ska!


7 kommentarer:

Hannis sa...

Ja, varför inte tänker jag om gula pudlar. Det man tycker om ska man ha!

Så tänker jag på det där med att flänga i affärer. Det händer inte ofta. Mest för att jag inte orkar.
Och självklart ska man tänka på hur och vart saker/kläder tillverkas.
Jag är inte bäst på det men jag försöker mer och mer att kolla vad jag stöttar genom att shoppa.

Kram Hannis

Christina sa...

En blus med gula pudlar låter skojigt och fint!

Kram Christina

HemkäraHanna sa...

Jag håller helt med dig! Att gå i affärer är bedrövligt tråkigt men att ha fina kläder är roligt.
Din blus är riktigt fin, och rolig!

Villa Freja sa...

Här älskas också kläder! Jag drömmer om att bygga upp min garderob från start. Riktigt fin blus det där! Kram.

Choices by Annie sa...

Klart du ska ha en blus med gula pudlar på, en blus att bli glad över.
Ja de där med rättvisemärkta och miljömärkta kläder är inte lätt, men att ställa krav i butikerna är ett bra alternativ. Jag som jobbar i butik försöker påverka inköpen, men det är inte lätt. Det har än så länge resulterat i ett inköp av ekologiska linnen som dock inte sålt så bra så frågan är om de vågar köpa in sådan igen;( Men jag tänker fortsätta att ifrågasätta och informera.

Önskar dig en fin dag i din fina blus
Kram
Annie

Pemsplatser sa...

En väldigt söt blus tycker jag:) kram

Rosenhäxan sa...

Ja varför inte en blus med pudlar. Jag brukar ofta inte alltid tänka mig för om klädesplagg jag köper och om dess bakgrund. Ska bli bättre på det... Med tanke på miljön bl.a. .
Är inte ofta ute o shoppar kläder. Tycker det blir stressigt och jobbigt med av o på med alla kläder osv. Men visst är det roligt med fina kläder.
Ha det gott
Kram Gittan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...