tisdag 29 oktober 2013

Vintage ger balans i tillvaron!

Det är höstlov för barnen och mamman behöver arbeta med sin mastersuppsats. Ett upplägg som riskerar att resultera i besvikna barn och dåligt samvete hos mamman. Skönt då att vi är två om föräldraskapet och maken idag har tagit med sig barnen till badhuset för en heldag med lek och bad och att jag på så vis har huset för mig själv. Har laddat inför arbetet med en promenad i regnet tillsammans med Ida och nu dricker jag kaffe med kardemumma. Böckerna ligger i fina travar intill mig och det är bara en fråga om i vilken ände jag skall börja. Det går sakta framåt, mycket sakta men det går faktiskt framåt vilket är positivt. Så småningom kommer jag att ha en färdig uppsats och det ser jag fram emot. Känner att jag har hittat lusten i arbetet med uppsatsen igen och det är viktigt. Tidigare har det känts som ett måste som hindrar mig från att göra sådant som jag tycker om att göra.

Har insett att det kommer att ta tid att skriva klart och har beslutat mig för att inte längre ha dåligt samvete för det jag gör. När jag skriver på uppsatsen är det mitt fokus och när jag gör annat tänker jag inte ha dåligt samvete för att uppsatsen står still. Balans i tillvaron i viktigt och jag tror att jag börjar att hitta rätt nu. Att göra saker som jag mår bra av är en viktig del i den där balansen. Min blogg är en sådan sak och även mitt nätmagasin Livåleva. Både bloggen och nätmagasinet ger mig möjlighet att utvecklas kreativt. Inte bara genom skrivandet utan även genom fotografi, styling och alla de olika ämnen vi skriver om.


Vintage kan ganska fint sammanfatta många av mina passioner. Gillar ordet vintage, det säger att något inte är gammalt och förlegat utan äldre och åtråvärt! När jag når en högre ålder tänker jag mig att jag skall vara vintage snarare än gammal! Väskan ovan faller in i två kategorier jag älskar, nämligen vintage och väskor. Jag skrev igår om den kantstötta flickan och väskorna jag fyndade på Saltkällans marknad i Munkedal. Det här är den ena väskan. Det kändes nästan pinsamt att bara betala tio kronor för en så fin väska. Påpekade detta till tjejen som sålde den men hon menade att den ändå bara legat i en låda på en vind i trettio år och då var tio kronor ett alldeles lagom pris menade hon.


Storleksmässigt är väskan helt perfekt eftersom den rymmer kalender, Ipad, mobil och plånbok. Den passar till de flesta kläder och gör varje outfit lite roligare. Skulle önska mig ett par vintagestövlar i samma färg att matcha med men där har jag än så länge gått bet. Bara att fortsätta leta helt enkelt!

4 kommentarer:

Huset på Backavägen sa...

Ja, det här med balansen... Jag kämpar fortfarande med huvud vs kropp och jag blir så trött på mig själv att jag aldrig ger upp, men det är liksom inte jag... Det blir säkerligen en jättebra uppsats när den är färdig!
Kram Anki

Choices by Annie sa...

Jag ska också bli vintage när jag blir äldre, låter så härligt;)

En sådan fin väska, verkligen ett fynd och förstår din lycka,
Önskar dig en lagom balanserad kväll
Kram
Annie

Choices by Annie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ninette sa...

Snygg väska! lycka till med mastersuppsatsen - hade själv jättesvårt att få skrivet min uppsats klart och blev aldrig riktigt nöjd med den, vet hur jobbigt det kan vara ibland att bara få det gjort, så jag hoppas det går fortare framåt för dej än det gjorde för mej!
(...nu i efterhand känns det konstigt att jag drog så ut på tiden med den, men då just så fastnade jag på nåt sätt.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...