lördag 19 oktober 2013

Fallfärdigt!

Regnet har svept in Hult i ett grått dis. Hösten håller så sakta på att förlora sina vackra färger men än finns tid att njuta. Känns som om jag just nu helst inte går någonstans utan att ha med mig min kamera. Det finns så otroligt mycket vacker att fotografera just nu, tänker ibland att hösten måste vara den vackraste tiden på året. Men så kommer vintern och då kan jag inte låta bli att tänka att den nog trots allt är vackrast. Vår och sommar är ju onekligen vackra de med så jag får nog nöja mig med att jag tycker att världen helt enkelt är vacker. En av mina favoritbakgrunder oavsett årstid är ett skjul som finns nära vårt hus. Jag har använt det så många gånger som bakgrund men kom att tänka på att jag faktiskt aldrig har fotograferat själva skjulet.


Slitet och gistet är det onekligen. Det är också en anledning till att jag ofta använder det som bakgrund när jag fotograferar kläder. Kontrasterna mellan det slitna skjulet och de fina kläderna blir intressant tycker jag.

När skjulet är byggt vet jag inte men jag vet att det en gång i tiden faktiskt har hört till vårt hus. Sedan 1940-talet har det inte hört till vår fastighet. Kanske har inte förfallet pågått så länge, men det har pågått under en lång tid.


Det finns något vackert över förfallet trots allt. Materialen som skjulet består av är på väg att så sakta bli ett med naturen. Varje gång det stormar här i Hult tänker jag att den här gången håller nog inte skjulet längre. Märkligt nog står det kvar år efter år.


Förr eller senare kommer den dagen när skjulet inte håller ihop längre, men fram tills dess är det fortsatt min favoritbakgrund när jag fotograferar. Undrar ibland vad mina grannar tänker när de kör förbi när jag fotograferar. De har nog vant sig vid det här laget och kanske inte reagerar längre. det är dock riktigt praktiskt ha ha en bra fotomiljö nära till hands.


 Älskar den här bilden av min dotter Anna. Den togs i våras när Regina och jag skrev artiklar om studentfirande. Till våren kommer jag att ta en ny studentbild på Anna men den gången är det för att hon faktiskt tar studenten.


Här blir kontrasterna tydliga! Även denna bild togs i våras till artiklarna om studentfirande. Klänningen är Reginas och det är hennes mamma som har sytt den.

6 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Vilket vackert skjul, och vackra bilder.
Gillar också kontrasterna mellan de mjuka och det ruffa. Hoppas skjulet står kvar många år så du kan använda det till bakgrund.
Önskar en fin söndag
Kram
Annie

Anonym sa...

Otroligt vackert *Gillas <3
Ha en skön Söndag/Kram i stilla Höstregnet

Fröken Tindra sa...

Jättefint skjul! Från en svunnen tid står det där och sakta förfaller. Man blir nostalgisk i tankarna på något sätt när man ser det. Även om det är bra mycket äldre än en själv... =0)
Förstår att du vill använda det som bakgrund.
Ha en fin söndag!
Kram!

Anneli sa...

Mycket vackert.
Det är som du skriver.............kontrasterna blir så oerhört fina tillsammans, det liksom förstärker både det fula och även det vackra.

Ha en fin dag (här ösregnar det),
så det blir en innesittardag,
Kram Anneli

Christina sa...

O, vad fint att ha ett sådant skjul som kontrast i fotograferingen. Jag gillar ocksådet där ruffa, slitna i kombination med det lite med eleganta.
Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Ja, det är verkligen vackert med byggnader i förfall. Stor höstkram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...