fredag 4 oktober 2013

Fredagsdrink

Det är fredag och det regnar i Hult. Känns som en passande dag att experimentera lite och hitta på nya drinkar. Vad sägs om en drink med basilika, citron och gin? Kan kanske låta som en udda kombination men låt er inte avskräckas eftersom detta nog var den godaste drink jag någonsin testat!


När det gäller drinkar så är det ju väldigt personligt vad man gillar. En del vill att det skall smaka starkt och andra inte. Blanda således ingredienserna efter eget tycke och smak. Ett litet tips när det gäller sockerlagen är att göra den på råsocker. Dels får sockerlagen en fin färg och dessutom gör det mycket för smaken. Sockerlag blandas enkelt genom lika delar socker och vatten som får koka upp. Låt sedan svalna innan den används.

Recept
Pressad citron
Hackad basilika
Gin
Sockerlag
Bubbelvatten


Jag har valt att skala remsor av citron som får fungera som dekoration. Basilikan är också fin att ha med både för smaken och för dekorationen. För tydligare basilikasmak kan man låta basilikan koka med i sockerlagen och sedan silas bort innan serveringen. Sen är det bara att njuta, trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Go drink <3
/Natti Natti Annmi

Choices By Annie sa...

Ser riktigt gott ut
Önskar en fin helg
Kram

Christina sa...

Vad gott :) Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...