onsdag 9 oktober 2013

Vår blivande loppis

I somras när vi hade loppis i trädgården föddes tanken på att ha en loppis lite mer permanent här hemma. Vårt förråd är en passande plats men såg ut att vara fallfärdigt även om så inte var fallet. Det är ett ordentligt byggt hus som är murat och slammat och målat. För många år sedan när vägen skulle bättras på och ett dike grävas så flyttade man på en sten i grunden som till slut fick ett av husets hörn att rasa. När vi köpte huset i Hult funderade vi på att riva förrådet, men det visade sig vara riktigt stabilt trots att ena hörnet saknades och att taket på grund av detta satt lite på sniskan. När vi bytte taket på huset förra året sparade vi plåten från taket och använde den till att byta ut taket på förrådet. Med tanke på att det taket var från 50-talet var det ett lyft att få dit ett tak från 80-talet istället. Dessvärre är de bilder jag har på förrådet från när de såg ut som värst analoga så jag får ta och scanna in dem en dag för att visa er.

Även om förrådet var stabilt så kändes det lite konstigt att stå inne i huset och ser hur taket satt på sniskan. Dessutom var båda förrådets fönster trasiga. I sommar har Raimo sett till att byta ut dess fönster mot bättre begagnade. Vi har samlat på oss för att kunna bygga växthus men några fungerade utmärkt i förrådet. Sedan har förrådet isolerats och klätts invändigt med träpanel. Hörnet är uppmurat och taket sitter inte längre på sniskan. Nu skall träpanelen målas vit och elen som dragits dit skall kopplas in. Huset skall också målas och förses med en stege upp till vinden. Sen är det bara att börja fundera över hur vi bäst inreder vårt förråd till en inspirerande och mysig sommarloppis.


Här är alltså vår blivande loppis. Nästan så jag funderar på att låta bli att måla panelen. Gillar den lite ruffiga känslan som de ommålade brädorna ger. Fast det är mer praktiskt att måla så det blir nog vita väggar.


Det är fortsatt varmt i Hult om kvällen och jag njuter för varje dag som kylan håller sig borta. Tids nog kan den komma, men än vill jag kunna njuta av en mild och skön höst!

5 kommentarer:

Christina sa...

Så flitiga ni är! Och vad spännande med eget loppis :)

Kram Christina

Hannis sa...

Roligt med en egen loppis!
Kan tänka mig att det kommer att bli fint där.

Värmen ja, det är fantastiskt!
När jag och hunden gick ut 04 i morse så var jag tvungen att gå in och byta jacka. Det var så varmt att höstjackan blev som en bastu...
Bara att njuta=))

Kram Hannis

Ninette sa...

åh vad kul med egen loppis! Vilken grej!
Vi har också rätt så varmt just nu, skönt! fick tyvärr en köldknäpp för ett par veckor sen så en massa blommor strök med, men det är ändå skönt med höstvärmen just nu.

Choices By Annie sa...

Men så härligt med en egen sommaloppis, ser med spänning fram emot resultatet och förhoppningsvis besöket;)

Önskar dig en fin dag
KRam
ANnie

Linda i Berlin sa...

Det lilla huset kommer ju att bli perfekt för en loppis. Det är en sån som man stannar för om man råkar köra förbi tror jag. Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...