måndag 28 oktober 2013

Kantstött

Det har inte blivit så mycket tid till att gå på loppis den här hösten. Varenda helg är fullbokad och jag vet inte riktigt hur det har kunnat bli så. Tidigare i höst var jag på marknad i Saltkällan i Munkedal och det lyckades mot förmodan bli ett riktigt lyckat loppisbesök. På marknaden är det normalt sett mest vanliga knallar men så ibland dyker det upp något annat. Den här gången var det en tjej som hade bokat ett bord och hade loppis. Två väskor och en kantstött statyett blev mina fynd. Betoningen bör verkligen ligga på fynd eftersom jag betalade tio kronor styck för det jag köpte. Väskorna var från 1950-talet och båda i ett fantastiskt skick. Den ena såg knappt använd ut och den andra var med använd men mycket välhållen.

Jag höll nästan på att missa den vemodiga kantstötta flickan när jag fyndat fina väskor. Det finns ett vemod hos henne redan från början och det förstärks av att hon är kantstött. Kändes symboliskt att ta med mig henne hem. Även om man är kantstött förtjänar man en andra chans tänker jag. Idag står min kantstötta flicka på byrån i sovrummet intill mina smycken och pryder verkligen sin plats.7 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Alltså loppisar! Det känns som om du och jag borde göra loppis snart. Du hittar ju superfynd!

Kram

Hannis sa...

Jag tycker om den!
Den är så skör, det är vackert.

Loppis har jag inte varit på lika mycket i år som jag brukar.
Mest för att det i Uppsala har blivit dyrt att handla på loppis.

Hoppas att ni klarat er från stormen som dragit fram.
Kram Hannis

Christina sa...

Vilken fin tanke, om att den kantstötta förtjänar en andra chans. Tänk så många erfarenheter den kantstötta har och kan dela med sig av.

Hoppas nu att du får en fin höstvecka! Kram Christina

Choices by Annie sa...

Jag gillar henne också, gillar att de kantstötta kan vara så vackert.
Hoppas stromen inte ställde till med något för er, här mötte vi Simone men hon ställde inte till med några problem (vad jag kan se här iaf)

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Diana sa...

Hihi, vi har samma tjej på jobb med. Hennes näsa har också blivit lite kantstött. Påsklilja tror jag att hon heter.

Becka [fotoblogg] sa...

men ändå så vackert.
sv: Så väldans glad jag blir, tusen tack finaste du!
Tisdagskram. ♥

Ninette sa...

åh, den där tjejen skulle få bo hemma hos oss också, kantstött eller ej! Härligt fynd!
tack för kommentaren på min blogg - jag blev så glad! det var ett så personligt inlägg, så jag blev så glad för feedbacken!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...