fredag 11 oktober 2013

Hemmet som arbetsplats

Det är lite knepigt när hemmet också är ens arbetsplats kan jag känna. Som idag när Regina och jag skulle arbeta tillsammans och hela mitt hus är ett enda kaos. Tur då att huset är stort och att vi kunde sätta oss i matrummet för att få arbetsro. Fast det är lite svårt med arbetsro när delar av familjen är hemma. Gränsen mellan arbete och fritid blir något suddig. Samtidigt finns det stora fördelar med att arbeta hemma också. När det var dags för lunch hade maken ordnat detta och vi kunde sedan äta tillsammans fast jag egentligen var på jobbet. En annan fördel är att när arbetsdagen så är över då befinner jag mig redan hemma!

Imorgon blir det kalas här i Hult och jag har noga läst väderleksprognosen. Strålande sol och relativt varmt är utlovat så min tanke är att vi skall sitta ute i trädgården och äta. Trädgården är så vacker nu när allt skiftar i olika färger. Har plockat vackra lönnlöv till att dekorera bordet och jag tror det kan bli en härlig dag i solen! Imorgon kommer min vän och kollega hit igen fast då som gäst på kalas. Gränsen mellan arbete och fritid blir onekligen suddig när platsen och människorna är desamma även om sysslorna skiftar!

Det är höst i trädgården och det mesta har blommat över. Tur att symaskinen är väderbeständig!

6 kommentarer:

Choices By Annie sa...

Vet precis hur det känns när arbetsplatsen är hemmet. Här är det jättesvårt att dra gränserna där de svåra är att inte jobba när jag är ledig. och att inte vara ledig när jag jobbar;)

SÅ fin din symaskin är det är ett vackert inslag i trädgården.


Önskar er ett fint födelsedagsfirande idag
Kram
Annie

Villa Freja sa...

Jag älskar att jobba hemifrån. Men dumt nog har vi inte plats för något hemmakontor så jag hamnar vid matsalsbordet i vardagsrummet. Inte alls optimalt att stöka ner där... Kram.

Huset på Backavägen sa...

Åh vilken fin symaskin. Härlig kontrast i trädgården.
Kram Anki

HemkäraHanna sa...

Jag skulle verkligen önska att jag kunde jobba hemifrån. Någon gång kanske, i framtiden...
Hoppas ni får en helt underbar fest imorgon!

Christin sa...

Vad fint och annorlunda med en symaskin i trädgården! Trots att jag inte arbetar hemma är hemmet i kaos, tiden för att röja vill liksom inte infinna sig.
Hoppas att ni får en lyckosamt kalas!

Kram Christina

Linda i Berlin sa...

Det där med arbetsplats i hemmet är nog både bra och dåligt. Att vara på jobbet när man vaknar på morgonen är och det är ösregn och kallt ute och redan vara hemma när dagen är slut är ju superbra. M jobbar ju hemma och det är lite svårt att inte prata med honom hela tiden eftersom att han jobbar. Jag får tänka mig för flera gånger om dagen så att jag inte bara babblar på och stör.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...