måndag 28 oktober 2013

Ek och olvon

Det blåser tydligen upp till storm men det är inte något vi än så länge har märkt av här i Hult. Jag tänker att det är tur att stormen Per för några år sedan tog skogen nedanför huset. Kommer ihåg på morgonen hur det såg ut som ett jättelikt plockepinnspel. Sedan den stormen har vi egentligen bara två träd att oroa oss för här hemma och jag känner mig trots allt inte så orolig för att de skall landa på huset. När stormen Per härjade lyckades den välta ett stort träd på vår lönn vilket gjorde att lönnen fick tas ner helt. Trots att det gått flera år sedan dess saknar jag fortfarande vår fina lönn.


Efter stormen Per växte det upp nytt nedanför vårt hus. Stora granar ersattes med en ek och med olvon. Märkligt nog var det först för ett år sedan som vi lade märke till eken. Den var omgärdad av sly och spirea och hade en tämligen anonym tillvaro. Så förra året rensade vi fram eken och jag tror nästan att den växt till det dubbla sedan dess. När eken blivit ännu lite större skall vi bygga en bänk runt dess stam. Tänker att där kommer jag kunna sitta och läsa sagor för mina barnbarnsbarn någon gång i framtiden.


Olvonen har också rensats fram och sprider sig nu fint. Olvonen är verkligen vacker. När den blommar med sina vackra vita blommor tänker jag att nu är den som vackrast.


Fast sen kommer hösten med klarröda bär som översållar grenarna och det är klart att då är olvonen som allra vackrast.


Även om jag saknar vår lönn så är inte ek och olvon särskilt dåliga ersättare. Kanske är det just nu lugnet före stormen men vi chansar inte. Det krävs inte mycket för att vi här i Hult skall bli utan ström och då är det skönt att vara förberedd. Dessutom finns det både möbler och krukor kvar ute i trädgården som lätt kan bli vindfång och det är ju onödig. Alltså skall trädgården rensas upp, studsmattan förankras och ljusstakar letas fram. Vi har både pasta och bulgur kallt i kylen så blir det strömavbrott så finns det möjlighet att ordna kall mat. Praktiskt när rester kommer till bra användning. Vi har nästan alltid färdig pasta eller bulgur i kylen och då är det snabbt och enkelt att ordna mat. Nu håller jag tummarna för att den där stormen bestämmer sig för att mojna ute till havs så vi slipper friska vindar här i Hult!

4 kommentarer:

Huset på Backavägen sa...

Jättefina bilder! Får se om stormen kommer ända hit upp, hörde hur dom varnade på radion.
Kram Anki

Anna sa...

Ja, det ska vara storm på väg...Än är det lugnt, men jag oroar mig för det nya växthuset...
Skumgummibitarna har vi i alla fall kört iväg till soptippen, gudskelov för det. Det hade nog flaxat iväg precis överallt annars! Ja, kära nå´n hur kan någon trott att dessa bitar ska isolera?!
Kram Anna

Jennie Bergius - färg och kärlek sa...

Vilka underbara foton! Här blåser det än så länge inte mycket.

Tack, blåbärstoasten är riktigt god :) Åh tack snälla du för de fina orden! Blir himla glad :) Ha en härlig kväll <3 Jennie

Anonym sa...

Otroligt vackra foto <3
/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...