måndag 7 oktober 2013

Ljum oktobervind

När jag var ute med hunden den sista gången för kvällen reagerar jag över den ljumma vinden. Trots att klockan är mycket är det 13 grader ute och det mer bistra vädret som vi vant oss vid verkar ha gett sig av för nu. Skönt när hösten får vara ljum, det är så mycket lättare att njuta av tillvaron då!


 Idag tog vi vår vanliga runda i skogen maken, hunden, katten och jag. Tänk så många gånger vi har promenerat just den vägen och så många kort jag tagit på en plats som är oss så välbekant. Där finns en vacker gärdesgård som jag följde lite längre än vanligt idag på jakt efter en mer intressant bild. Lade plötsligt märke till att där fanns en öppning i gärdesgården som jag tidigare inte lagt märke till. Jag brukar inte gå åt det hållet annars. En öppning i en mur är ju lite spännande och inbjuder till nya stigar att trampa på.

När vi passerat genom gärdesgården kom vi ut till en öppen plats. En perfekt äng för picknick tänker jag! Dessutom ligger den alldeles nära vilket gör den till ett enkelt utflyktsmål i vardagen, sådana är bra att ha på lager! När vi stegade runt där på ängen slogs jag av att platsen saknade ett hus. Det var någonting i helheten som gjorde det tydligt att ett hus eller kanske en hel gård saknades.


Maken protesterade lite när jag bestämt började leta efter spår och menade att det kunde ju ta timmar att hitta. Bara några minuter senare hittade vi vad som ser ut att vara resterna av någon form av husgrund. Något har jag således lärt mig av att gå en tvärvetenskaplig utbildning där etnologi, arkeologi och historia ingår. Precis i programmets början hade vi en kurs som handlade om landskap och hur man kan se spår av historien i dagens landskap. Spännande att kunna tillämpa sina kunskaper på skogspromenaden. För säkerhets skull är det nog bäst att tillägga att jag inte tror att stenarna på bilden ovan är en husgrund utan en gärdesgård. De spår vi hittade gjorde sig inte riktigt på bild så det får vi lämna till fantasin istället.


 Ida och Elvis brydde sig inte så noga över vad vi gjorde, men var båda nöjda över att den vanliga promenaden blev längre än vanligt. Härligt att se hund och katt leka tillsammans. Bättre vänner finns inte!


Den nya veckans första dag är till ända och det har onekligen varit en bra inledning. Den här dagen har bjudit på härlig skogspromenad, uppsatsarbete, fina loppisfynd och dessutom en träff med de övriga damerna i min bokcirkel.

7 kommentarer:

Diana sa...

Vilken cool kurs!
Det är som jag gjorde... Har alltid haft ett intresse för historia men konst, nja. Det handlade mest om att jag gillade motivet eller färgerna. Men så gick jag en kurs i konsthistoria och blev helt såld. En vacker dag ska jag läsa mer om det. :)

Hannis sa...

Vilken härligt upptäcktsresa på nära håll!
Jag blir ju förstås nyfiken.
Fantasi har jag liksom gott av och spinner gärna vidare på vad som har funnits där förut=))

Kram Hannis

G:a Affären sa...

Det låter spännande! Ofta vid gamla gårdar brukar det finnas avskrädeshögar, på sådana platser har jag hittat många fina flaskor.
En fin glänta att ha till kommande utflykter!

Kramar
Cia

Anneli sa...

Visst är det gott att det är lite varmare igen?
Min dotter kom hem vid 23 -tiden igår kväll, hon var helt salig över hur varmt det var ute...........

Vad vackert du beskriver er promenad och klart att det funnits hus där i gläntan, det kan man nog både se och känna på sig.............

Ha en fin dag,
Kram Anneli

Anita sa...

Mysiga bilder :D

Anonym sa...


Riktigt härlig promenad & ljuvliga foto <3
/Kram

Choices By Annie sa...

Verkar vara en perfekt promenad. Ljuvliga bilder
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...