torsdag 24 oktober 2013

Höstvindar

Det är lite mysigt att ligga nerbäddad i sin säng när det stormar ute. Trots kraftiga vindar under dagen är det fortsatt varmt och det är faktiskt svårt att tro att vi befinner oss i slutet av oktober. Mina barn har idag påpekat minst hundra gånger att det bara är två månader kvar till julafton. Om några veckor kommer nog jag också att börja längta lite efter jul men än så länge tycker jag att det är alldeles för tidigt med affärernas alla julsaker. Var sak har sin tid och än så länge njuter jag av den härliga hösten. Den senaste veckan har visserligen bjudit på både regn och nu starkare vindar men det har också varit en vecka då vi kunnat sova med öppet fönster. För mig är det lyx att sova med öppet fönster och höra när skogen vaknar till liv utanför om morgonen.

Den här dagen har bjudit på en riktigt rolig utmaning. Jag har nämligen besökt en trea och pratat politik med dem. Spännande att förklara vad en politiker gör för några som inte riktigt vet hur världen hänger ihop ännu. Måste säga att jag var riktigt imponerad av dessa nioåringar som satt en hel timme och lyssnade aktivt och ställde massor av frågor. De har tidigare pratat om vad demokrati är och det kändes verkligen roligt att komma och prata med intresserade och nyfikna barn. En bra utmaning för mig också eftersom jag verkligen fick tänka till för att på ett bra sätt kunna förklara vad en politiker är. Vi hann avverka frågor som: varför finns det inte någon linbana på skolan när det finns på en annan av kommunens skolor, varför finns det inte ett högerparti när det finns ett vänsterparti? Vad gör egentligen kungen och vem bestämmer vilken mat det skall vara i skolan? Spännande, roligt och utmanande!


5 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Vilken rolig utmaning! Och trevligt att skolorna släpper in politikerna också.
Jag har allt börjat längta till julen, inte till pyntet ännu men att förbereda i det tysta är en njutning jag gärna drar ut på.

Choices by Annie sa...

Vad roligt att prata med nioåringar, förstår om du har trivts.
Ljuvlig bild på dig.
Önskar dig en fin kväll
Kram
Annie

Hannis sa...

Härligt att prata med barn!
Brukar komma många enkla men sanna klokheter från dom.

Nej tack till julen redan säger jag bestämt!
Här är +12 grader och det får fortsätta vara vacker höst till slutet av november=))

Kram Hannis

Studio Livskraft sa...

Härligt med frågvisa barn som tänker till och väldigt ofta har en poäng med vad de säger :)

Anonym sa...

Rolig utmaning & waooo så coolt foto på dig <3
/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...