onsdag 9 april 2014

Lila bollar till trädgården önskas

Vårvärmen har tagit lite paus och vi har haft flera regniga dagar här i Hult. De regniga dagarna kan dock användas åt att drömma om sommaren och planera för framtiden. Vi har varit ute och rest en del de senaste åren och då besökt många inspirerande trädgårdar och parker. Bilder från dessa har jag samlat i en inspirationsmapp på datorn. Känns onekligen lyxigt att ha ett eget inspirationbibliotek och min trädgårdsentusiast Magda att tillgå.


Flera av projekten här i trädgården har jag hittat inspiration till när vi varit ute och rest. De allra flesta projekten kommer dock från Magdas kreativa hjärna. Utan henne hade det fortfarande varit en enda ogräsdjungel här i Hult. När jag satt och tittade igenom mitt inspirationsbibliotek fastnade blicken på dessa fantastiska lila bollar. Undrar så vad det är för sorts växt. Skulle hemskt gärna vilja ha dem i trädgården i Hult om det är möjligt. Kortet är taget i den botaniska trädgården vid slottet i Malahide på Irland och det är ju inte helt säkert att allt som trivs där också trivs i Hult.


I en bild lite på avstånd blir det tydligt vilket blickfång de är med sin tjusiga lila färg. Det går liksom inte att motstå den där färgen. Med på bild finns också något annat jag önskar mig...


Nämligen ett så här fint växthus! Jag vet att vårt växthus kommer att vara mycket funktionsdugligt och vara till mycket glädje för oss. Kan dock inte låta bli att önska att det skulle se ut som detta växthus. Nåväl i framtiden någon gång när vi inte längre renoverar på huset i Hult då kanske vi kan komplettera det praktiska växthuset med ett som är vackert.

4 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Allium bollar heter de lila bollarna, lökväxter som säkert skulle trivas hos er i Hult. De är verkligen praktfulla, dessutom är det en blomma som inte är poppis bland rådjuren, me like :)

choicesbyannie sa...

Det är verkligen en fantastisk blomma Allium. Jag har önskat mig en sådan hit också men först ska jag hitta en plats åt den.

Kram
Annie

Bakom dörr nr. 11 sa...

Verkligen en jätte fin blomma, och härlig färg.

Kram Pia

Emma sa...

Ja, såna ska jag ha i rabatten som vi ska göra i sommar, fast vita Allium. Gillar dom väldigt mycket:) Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...