onsdag 30 april 2014

Nästan som helg

Det är förvisso onsdag men det känns som helg. I vårt fall väntar inte en ledig dag imorgon men vi får ändå glädjas åt lite sovmorgon och det är onekligen bra. Dessutom ska vi ju fira första maj och det är något som jag verkligen tycker om. Nu när det kändes som fredag denna onsdag då valde vi att äta tacos här i Hult. För en tid sedan testade vi att göra egna tortilla bröd och även egen tacokrydda. Båda var riktigt lyckat men bröden var svåra att få till riktigt bra. De ska vara tunna, men inte för tunna och får inte heller bli för stora. Att kavla dem var lite svårt eftersom det krävde extra mjöl och då blev de lite väl torra.


Den här gången blev tortillabröden dock alldeles perfekta tack vare en snilleblixt från min man.


Tänk om vi skulle kavla degen i pastamaskinen!


Detta testades därför idag och så mycket enklare det plötsligt var att få till perfekta tortillabröd. Snabbt och lätt avklarat och dessutom så mycket godare än de bröd som kan köpas i affären. Dagens tortillas kompletterades med grönsaker och sojafärs och blev en synnerligen god middag.


Det är åter grönt i Hult och jag har ännu inte riktigt hunnit vänja mig vid detta. Efter middagen tog jag ett varv i trädgården tillsammans med kameran. Katten Elvis var dock ovanligt pigg på att vara med i bild vilket resulterade i många kattbilder och få trädgårdsbilder. Nåväl trädgården finns ju kvar imorgon när jag har firat första maj.

2 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Såg väldigt gott ut med egna tortillabröd, förstår om det måste smaka bättre än de köpta.
Visst är det härligt med gröna trädgårdar, här njuter vi varje dag.

Önskar dig en härlig första maj
Kram
Annie

Mycket annat & lite betong sa...

Man vet knappt vilken dag det är när det är ledigt så här mitt i veckan. Men skönt är det!
Vi har varit i trädgården hela dagen med vinterkläder på. Längtar efter värmen igen.
Så gott det ser ut med hemgjorda tortillabröd. Vilken idé med pastamaskinen!

Kram Agneta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...