fredag 4 april 2014

Vår och visor

Tror inte att någon just nu kan få för mycket av vår, sol och värme. Även om det finns ett stänkt av kyla i luften är det ett alldeles ljuvligt väder. Tänk att det är precis i början av april och vi har redan hunnit grilla och äta ute flera gånger. Så underbart!


Det är också underbart att se hur det för varje dag grönskar lite mer i trädgården här i Hult. Kan som inte låta bli att fortsätta på det temat eftersom jag tycker det är smått fantastiskt. Jag stegar runt i trädgården och klurar på kommande projekt och tittar till de växter som planterades förra året. Det verkar som om det mesta som planterades förra året är på väg upp igen. Mest nervös har jag varit för rosorna i rosenträdgården eftersom det var så många som strök med förra vintern.


I år mår dock rosorna i Hult riktigt gott och jag håller som bäst på att planera för vilka sorter vi skall utöka med. Innan Magda kom på idén att vi skulle ha en rosenträdgård så har jag inte funderat särskilt mycket över just rosor. Hade ingen aning om vilket otroligt utbud det finns. Skall det vara klätterrosor eller buskrosor eller kanske rabattrosor som kompletteras med kryprosor? När det valet väl är gjort blir det ju inte enklare eftersom det finns en oändlig mängd att välja mellan. Jag brukar besöka plantskolan här hemma ett par dagar per vecka för att titta och tänka innan jag till slut bestämmer mig för en sort.


Rabarbern växer så det knakar. Så här tidigt har vi inte haft rabarber här i Hult tidigare.


Varje tur i trädgården i Hult innebär nya fynd. Ibland lite roliga fynd som små flaskor eller glas, men oftast är det bara mängder av skräp och glasskärvor. Så otroligt märkligt att tidigare ägare har använt sin egen trädgård som soptipp.


Krokusen blommar fortfarande vackert och jag är glad över att den äntligen vill trivas här i Hult.


Får även passa på att göra lite reklam för Rhyme'n'Oaks bestående av Raimo och Åke. Igår gjorde de en viktig kulturgärning genom att spela för den sociala dagverksamheten för äldre i Munkedal. Otroligt viktig verksamhet som dels för många innebär skillnaden mellan ensamhet och ett socialt liv. Dessutom är personalen fantastiskt duktiga på att planera ett fint kulturprogram för sina besökare. Är så stolt över Raimo och Åke som har valt att våga satsa på musiken och starta ett företag med musiken som grund. De började spela tillsammans i november och har redan hunnit ha flera spelningar och fler är på gång. Igår låg fokus på visor och ett lite äldre material och det var riktigt roligt att också höra något som ligger lite utanför deras vanliga repertoar.

1 kommentar:

Christina sa...

Vår och visor låter alldeles underbart, precis vad man behöver i nuläget. Och jag ser fram emot bilder av er rosenträdgård. Så spännande för er att ha något sådant att se fram emot.

Kramar Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...