torsdag 17 april 2014

Efter regnet

Det är så vackert efter regnet om våren. Världen ser som ny ut och är redan så mycket grönare. Tänk om bara någon vecka kommer det att kännas fullt naturligt att världen åter är grön men än så länge känns det fortfarande som ett mirakel!


Det växer i vår rosenträdgård och nu planerar jag för fult för vad som skall planteras där i år. Förra året satt vi några buskrosor som med tiden kan bli ganska stora. Alltså gäller det att tänka till och ta med i beräkningen hur stora de blir så det inte blir för tätt mellan rosorna.


Än så länge dröjer det tills rosorna börjar blomma men det finns annat att njuta av i trädgården i Hult. Just nu blommar de vackra pärlhyacinterna och är fler än någonsin tidigare. Har även plockat in dem för att kunna njuta av dem ännu mer.


Katten Nemi följde med mig ut i trädgården men var allt annat än nöjd. Vart hon än satte ner sina tassar var det ju blött och det gillades inte av den här lilla damen. Skärtorsdagen är för i år snart till ända och imorgon väntar långfredagen. I delar av världen kallas långfredagen för good friday vilket låter betydligt trevligare än långfredag. 

4 kommentarer:

Hannis sa...

Visst är det vackert efter regnet. Och just det där hur naturen vaknar till efter skurarna.

Ska bli spännande att följa din ros-plantering.
Det är ju en av de vackraste blommor som finns!

Fin påsk till dig/Kram Hannis

Ett ögonblick sa...

Ja visst är det vackert efter regnet, naturen hämtar kraft och växer än mer och ger oss mer färg, precis det vi väntat på. Dessutom blir det så rent efter regnet... att gå i skogen efter en regnskur är helt fantastiskt, som om någon sprungit där och dammat av allt, för att inte tala om doften...
Fast vått gräs för små kattassar är ingen höjdare, det märker jag här hemma också. Och Bosse, vår solkatt, är allt annat än nöjd när det regnar, han springer bara runt och finner ingen ro någonstans.
Väldigt vackra bilder Du visar!!

Nu hoppas jag att Du får en riktigt fin och Glad Påsk!!
//lisa

Emma sa...

Vilka vackra bilder:) Rosor är ju så fint. Jag ska till och plantera i vår nya rabatt när vi kommer hem från Spanien, ska bli såå roligt. Fin påsk till dig. Kram Emma

Christina sa...

Vacker trädgårdspromenad.Så fint med vattendroppar och växter tillsammans.

Ha nu en fin påskhelg där uppe i Hult!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...