måndag 7 april 2014

Klackar och kongress

Jag åkte iväg i lördags morse och kom hem igår eftermiddag. Var bara borta i drygt ett dygn men tänk vilken skillnad ett dygn kan göra så här på våren. Det har regnat i Hult i helgen så jag möttes av än mer grönska när jag kom hem.


Det var två intensiva dagar på kongress där det fattades beslut om riksdagslistor och även om en stor mängd motioner i alla möjliga ämnen. Fast det roligaste med att vara iväg är att träffa alla människor både nya och gamla bekantskaper som alla har gemensamt att vi är politiskt engagerade i samma parti. Är det kongress så är det givetvis klackar som gäller. Alla tillfällen som ger utrymme för elegans måste givetvis utnyttjas! Min fina svarta kavaj från 40-talet fick också följa med på kongressen. Den har blivit en riktig favorit i garderoben vilket gör att priset per användning redan är lågt, således en riktigt god affär.


Två intressanta och roliga dagar men allra bäst är det ändå att få komma hem till familjen. Kongressförhandlingar ersattes med brödbak och en tur i trädgården.


Det är så vackert i trädgården efter regnet.


Förra året hade vi inte någon gräsmatta här. Då var där en enda djungel av rönnspirea. Nu är den delen av trädgården istället som en omålad canvas. Det vi hittills har tänkt oss är en häck som skall löpa längs tomtgränsen mot vägen till. Känns trevligt att skärma av trädgården och slippa insyn från alla håll. Blir dessutom mysigare då och mer möjligt att skapa olika rum i trädgården.


 Vid björkarna tycks vi inte längre ha gräsmatta! Den har istället omvandlats till en mossmatta.  Till höger i bild syns ett litet skjul. Det är vår utebur för kaninerna och marsvinen. Inte så vacker att titta på men otroligt uppskattad av våra små vänner. Den är byggd av gamla lastpallar och annat material som vi hade liggandes. Det enda som köptes nytt var hönsnätet som vi klätt tak och väggar med och dessutom grävt ner en bit. Tanken är att det inte skall gå att varken komma in eller ut ur buren.


En ny vecka har tagit sin början och den har onekligen börjat bra. Känns så härligt nu när kvällarna blir allt längre och ljusa.

3 kommentarer:

Christina sa...

Åh, vilka tjusiga skor!
Och du ser riktigt nöjd och solskensglad ut på bilden.
Kram Christina

Decdia sa...

Kul att gå och planera hur det hela ska bli i trädgården. Ni verkar ha yta att "leka" med!

Hannis sa...

Jag är mest lycklig över just ljuset.
Kvällarna känns längre och morgonen blir inte lika tung=))

Kul att det både var intressant och roligt!
Kram Hannis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...