söndag 27 april 2014

Vårkläder

Strålande sol från en klarblå himmel i Hult idag. Tänkte att det då kunde vara passande att visa upp min mycket våriga outfit från påskafton. Klänningen är ett loppisfynd som jag vill minnas att jag gav tjugofem eller fyrtio kronor för. Det är en hemmasydd bomullsklänning som verkligen är otroligt söt. Så här om våren gör den sig bra tillsammans med en kofta och till sommaren är den en perfekt sommarklänning. Tidigare har jag varit lite feg när det gäller färgen och haft klänningen tillsammans med farmors ullkofta. Min älskade gröna kofta är förvisso inte äkta vintage men den hör till mina favoriter eftersom den verkligen passar till allt. Halsbandet, väskan och skorna är dock äkta gammalt. Skorna som syns lite dåligt på bilden är ett par svarta pumps från femtiotalet som jag köpte för femtio kronor för närmare tio år sedan. Jag kostade på dem tvåhundra kronor hos skomakaren som bland annat förstärkte klackarna. Sedan dess har jag nog använt dessa skor en gång i veckan ungefär vilket gör dem till ett synnerligen bra köp. Svarta pumps är ju otroligt användbart eftersom det är en sko som fungerar så väl till vardag som till fest. Även om jag tycker att äkta gammalt är roligast så är det ju inte alltid möjligt att hitta det jag vill ha till garderoben. Min garderob innehåller därför en blandad mix av gammalt och nytt men där det genomgående temat är vintage. Även det mesta som är nytt passar in i stilen som jag gillar. Förra våren skrev jag en artikel på Livåleva som heter Fixa retrostilen med lite tips om hur en retrostil kan skapas. Där finns även några riktigt fina bilder på några av mina favoriter i min egen garderob.


3 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Vacker som en dag.

Den där klänningen var verkligen jättefin. En av mina miljöutmaningar är just kläder, jag ska försöka bli bättre på att handla begagnat till mig själv, till barnen är det nästan bara begagnat som inhandlas men tyvärr har jag inte varit så bra på det när det kommer till mig själv, men nu ska det allt bli bättring på den fronten.

Kram
Annie

Christina sa...

Å, vad vårfina kläder passar dig utmärkt!
Den rosa klänningen ser så fin ut. Jag är svag för klänningar, drömmer just nu om att få tag i en klänning med gladarosor på.

Önskar dig en fin vecka! Kram Christina

Christina sa...

Å, vad vårfina kläder passar dig utmärkt!
Den rosa klänningen ser så fin ut. Jag är svag för klänningar, drömmer just nu om att få tag i en klänning med gladarosor på.

Önskar dig en fin vecka! Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...