måndag 3 december 2012

Irländska detaljer

Den första måndagen i december bjuder på ett vackert Hult i solsken. Ett tunt lager med pudersnö har förvandlat allt grått till vitt och vackert. Helt plötsligt har vi fått många minusgrader både om dagarna och om natten. Svårt att vänja sig när det så snabbt slog om från mildväder till kallt. Jag är inte särskilt förtjust i kyla och klär mig i många lager kläder för att slippa frysa. På torsdag bär det åter av hem till Lillsyster på Irland och jag hoppas på mildare väder där. Börjar känna mig riktigt hemma i Dublin nu och ser verkligen fram emot att komma dit igen. Den här gången åker jag ensam och kommer dels få tid att umgås med min syster på egen hand men också att vara i Dublin själv när Becka är på jobbet. att upptäcka en stad på egen hand är verkligen något jag gillar och ibland kan det vara skönt att vara ensam och kunna bestämma helt själv. Sen skall det dessutom skrivas tenta så jag tänker mig att hitta tillbaka till ett trevligt café jag hittade förra året och sedan parkera både datorn och mig själv där i många timmar. Kanske lite galet att åka till ett annat land för att skriva tenta men jag tänker att på en annan plats (och helt utan mina fyra underbara ungar) finns det inspiration att hämta. I stort sett allt är ju annorlunda och lite spännande när man inte är hemma. Sist vi var i Dublin blev Anna och Raimo till slut riktigt trötta på mig och alla små detaljer som jag bara var tvungen att stanna och fota. Det finns ju så mycket spännande att titta på!

En lite farlig dörrkläpp

Dörrar i vacker färg

En dörr mitt i en mur, undrar vart den leder

Fler dörrdetaljer
Tjusiga statyer vaktar detta hus

Lite svårt att se texten men det står: Zombie outbreak emergency shelter. Kortet taget dagarna efter halloween!

Hur gulligt som helst men några hobbitar såg jag då inte!

6 kommentarer:

Stina sa...

Det var många fina dörrar det där.:-) Kram

Rebecka sa...

Snålt med hobbitar här ;)

Fröken Grön sa...

Tack söta du för den fina awarden du skickade till mig! Glad och stolt blev jag!

Dublin är onekligen en fantastisk stad. Min bästa kompis bodde där under 10 år på 90-talet, och jag åkte dit och hälsade på en gång om året. En stad som är lätt att fascineras av!

Må så gott!
/Anna-Karin

VisaLiza sa...

Visst är de fina :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja vart har du gömt dem??? förväntar mig att se dem på torsdag!

VisaLiza sa...

Blir så inspirerad av din blogg så det är jag som skall tacka! Håller verkligen med om att Dublin är en härlig stad! /Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...