tisdag 25 november 2014

Novemberträdgård

Även idag skiner solen i Hult vilket uppmuntrar till tid i trädgården. Just nu är trädgården i Hult ovanligt stökig eftersom den är belamrad med fällda träd. Vi tar hand om dem ett efter ett och kapar till ved men det är ett tidsödande arbete. Just nu är det dock maken som helt ansvarar för att ta hand om veden eftersom jag inte är riktigt kurant. Jag  går istället runt och tittar i trädgården och planerar för nästa säsong.


Trots att vi är i novembers slut finns det fortfarande en hel del som fortfarande är fint i trädgården. Kärleksörten har vissnat men är fortsatt vacker. Det är en blomma jag verkligen tycker om. Den är bland de första växterna som tittar upp om våren men väntar ända fram till sensommaren med att blomma. Jag har planer på nya planteringar till våren och kärleksört finns med i planerna för dem. Förra året gjorde vi i ordning en del av trädgården som tidigare varit täckt med den förhatliga rönnspirean. Spirean täcke ju tidigare större delen av trädgården men sedan förra året är den under kontroll. Sedan även den sista delen av trädgården gjordes i ordning har vi njutit av att där ha en gräsmatta helt fri från rönnspirea. Fast gräsmattor är i längden inte så spännande och därför stundar nya planer. En del av tomten skall användas till praktisk nytta genom ett rejält potatisland. Sen skall ännu en rosenplantering anläggas. Rosor tycks ju verkligen trivas här hemma i Hult och då känns det klokt att satsa på ett vinnande koncept.


Den nya rosenplanteringen kommer inte att bli lika omfattande som vår rosenträdgård. Istället tänker jag mig en port som leder in i trädgården från skogen.


New Dawn blommar fortsatt i vår rosenträdgård trots att det nu är mindre än en månad kvar till julafton. Fast nu är det nog bara en tidsfråga innan även New Dawn ger upp för i år. I morse var trädgården täckt av frost och det märkts att en kyligare temperatur är i antågande.

1 kommentar:

Anna/notonmusic sa...

Åh, rosenträdgård låter jättehärligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...