söndag 16 november 2014

Nästa projekt?

Vårt hem är ett ständigt pågående renoveringsprojekt vilket på många sätt är en utmaning. Efter tio år skulle en önska att vi vore klara och kunde vila lite mellan projekten men än är det långt kvar innan vi är där. Helst skulle vi vilja avsätta några veckor och ta ett rum i taget. Troligen skulle vi komma ganska långt då. På den tiden när vi bara bodde i huset på helger och lov då kunde vi arbeta mer fokuserat. När vi var i huset då arbetade vi och fick våra projekt avklarade. När vi flyttade hit på heltid visade det sig inte vara helt enkelt att balansera liv och renovering på ett bra sätt. Ibland står därför arbetet helt stilla i flera månader. Med jämna mellanrum försöker vi se över vår renoveringsstrategi. Vad skall göras härnäst och på vilket sätt? När vi nu äntligen närmar oss slutet på ombyggnationen av övervåningen så är det dags att börja fundera över nästa steg. Vad skall vi ta tag i sen? Vårt stora önskemål är att äntligen kunna fokusera på köket. Det är dock ett stort projekt som kommer att ta lång tid. Rent spontant känns det klokare att vänta till någon gång framme i vår när det är varmare. Känns som ett smart drag med tanke på att kökets fönster skall bytas ut. Alltså behövs ett lagom stort projekt att sätta igång efter jul och avsluta i god tid för köksrenoveringen.Trappan till övervåningen känns som att den kan vara ett lämpligt nästa projekt. Allt som är träfärgat skall målas vitt och själva trappstegen skall målas grå som resten av golven i huset. Det som ger en extra utmaning till projektet är att tapeten i vid trappan skall behållas. Den är från när huset renoverades i mitten på 50-talet och är fortfarande i gott skick. Lite nött här och var men mönstret är förlåtande på så vis att det inte syns om en inte letar.

5 kommentarer:

Charlotta Sofia springer och trimmar sa...

Haha, läste hela inlägget med andan i halsen: ta inte bort tapeten, ta inte bort tapeten, ta inte bort tapeten! Vilken tur att ni inte skulle det :) Helt fantastisk ju och den kommer nog att komma ännu mer till sin rätt när ni målar trappan.

Hannis sa...

Det kommer att bli fint med vitt och grått till den tapeten!
Det där är något jag kommer ihåg från när jag bodde i hus.
Dom ständiga projekten=))
Men det är härligt att sätta sin egen prägel på hemmet.

Kram Hannis

Choices by Annie sa...

Ser framför mig hur snygg trappen kommer bli. Här har vi också en trapp i behov av renovering men i vår trapp sitter det en heltäckningsmatta så det är absolut inget jobb jag ser fram emot;( Men men en vacker dag;)

Fin kväll till dig
Kram
Annie

Villa Frejas bokblogg sa...

Häftigt att kunna spara en 50-talstapet! Trappan kommer bli kanon som vit och grå. Kram.

Anna/notonmusic sa...

Verkligen superfin tapet! Balans mellan liv och renovering är inte helt lätt. Vi är i ett "renoveringsskov" just nu men slipper bo i det vilket vi gjort många gånger. Trevlig blogg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...