lördag 15 november 2014

Julstök i november

Med två veckor kvar till advent känns det tillåtet att börja frossa i allt som hör julen till. Jag är lite konservativ av mig och tycker inte om att julpyntet dyker upp i butikerna redan i början av oktober men nu älskar jag det. Idag skall första satsen pepparkaksdeg sättas och vi har så smått börjat planera vad som skall ätas under julen. Tycker om det där med planering så att allt kan vara klart i god tid eftersom vi då slipper stå på julafton och laga mat. Det där har hänt alldeles för många gånger och så vill jag inte ha det. Julafton skall vara en sådan där perfekt dag när allt är färdigt och vi bara behöver njuta av att det är jul. Förr önskade jag mig alltid att vi skulle ha ett hus fullt med gäster om julen. Så där som det alltid är i alla filmer. Fast det krävs att en har en stor släkt och att alla dessutom vill fira jul med varandra. Vi har inte särskilt många släktingar och med åren har jag insett att jag trivs som allra bäst med att fira jul hemma i Hult  med familjen.

Redan när jag var barn älskade jag julen och allt som hör julen till. En högtid med fokus på att fika, äta god mat, ge varandra presenter och lyssna på trallvänlig musik och dessutom sträcker ut sig över flera veckor är en högtid som bara måste älskas! Förutom att göra pepparkaksdeg skall den här dagen ägnas att gå igenom alla adventssaker.  Normalt sett brukar jag packa upp dem först på lördagen innan advent. Då visar det sig alltid att det saknas någon sladd och även någon lampa vilket innebär att pyntandet inte blir klart förrän i veckan efter första advent. Det har egentligen inte så stor betydelse men nog är det skönt att bli klar i tid.

Katten Saga håller med om att det är dags att börja julpynta!

2 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Sv. haha 90-tal som retro. Ja, tänk vad smaken förändras med ålder :)
Bild kommer upp alldeles strax.

Julpynt ja. Det kom jag hem med en del i dag faktiskt. Från loppisen. Så nu åker burken med svart färg fram.

Kram.

Mycket annat & lite betong sa...

Tänk om det någon gång kunde bli sådär lugnt som jag önskar. Allt färdigt i god tid så man bara kan njuta hela december.
Jag har i alla fall piffat till elljusstakarna och kollat att de funkar.

Kram Agneta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...