torsdag 20 november 2014

Förvaring i köket

Tänk så många fula förpackningar som vi omger oss med i vardagen. I stort sett all mat vi köpet kommer i någon form av förpackning. Är så inte fallet skall de trots allt förvaras tills dess de skall ätas. Jag har under många år samlat på mig burkar i olika storlekar och former där jag förvarar mjöl, socker, havregryn, quinoa och allt annat smått och gott. I somras kom även vår fina köksreda på plats som onekligen är en fin förvaring och rymmer mycket. Det som används ofta vill jag ha nära till hands vilket gör att det mesta står framme i köket. Något som används ofta i matlagningen här hemma i Hult är vitlök. Dessvärre har vi inte haft någon bra förvaring för vitlöken utan den har istället fått ligga i en skål i skafferiet. Så hittade jag en dag en vitlöksburk i emalj som det dessutom står Vintage Home på. Emalj och även glas är material som jag verkligen tycker om. Hållbara och vackra.

6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Riktigt snygg vitlöksburk. Jag har en egengjord vitlöksfläta som hänger i boden utomhus, men om man inte behöver använda hela löken på en gång är det bra med en fin burk. Det går ju inte med vilken som helst, för lite luftning vill lökarna ha.
Allt gott
Anette

Decdia sa...

Fin! Jag önskar att vi hade ett större kök så att man kunde samla på sig lite blandat bra att ha!

Villa Frejas bokblogg sa...

Mycket snyggt. Kram.

Hannis sa...

Jag tycker att det är så fint med burkar istället för alla dessa påsar och förpackningar.
Vitlöksburken är jättefin!

Kram och fin fredag//Hannis

Sandra sa...

Så fin! Älskar att ha vackra burkar och askar att förvara saker i i mitt kök. Blir så hemtrevligt på något vis :)

Scottish Moments sa...

Mmmm... gillar vekligen emalj! Det är favoriten när det gäller material även hos mig:) Och vintageinsirerat är finaste stilen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...