lördag 5 juli 2014

Bloggvänner

I augusti är det fyra år sedan jag började blogga på VisaLiza och det har onekligen varit spännande och utvecklande år. Det som jag inte förutsåg när jag började blogga är den gemenskap jag har hittat i bloggvärlden. Hur jag upptäckte att det fanns människor som i likhet med mig renoverade fallfärdiga hus på landet och har en förkärlek för vintage och höga klackar. Många av de bloggar jag läser har jag läst i flera år även om jag till en början inte riktigt förstod vikten av att kommentera. Genom att kommentera en blogg blir det ju till en dialog och jag talar om att jag läser det du skriver och har tankar om det. Idag är antalet bloggar jag läser betydligt större än vad det till en början var och nu får jag ofta prioritera att läsa istället för att kommentera, men det känns ändå viktigt att tala om att jag finns kvar. Jag tycker om det där samtalet det blir då. Tycker också om variationen i bloggarna och de många olika ämnena. Jag följer bloggvänner som skaffar höns och odlar ekologiskt, som har flyttat till främmande land eller kanske flyttat tillbaka hem igen. Som försöker få livspusslet att fungera och samtidigt ordnar spännande DIYprojekt. Sen är det även det där svåra och tunga som många väljer att dela med sig av. Som skilsmässor och dödsfall och sådant som i grunden förändrar en människas liv. Det är både glädje och sorg och alla dessa bloggar är en spännande och levande del av min vardag idag. Mina bloggvänner ni engagerar och inspirerar och lär mig så mycket varje dag. För detta är jag innerligt tacksam!


Utan bloggen hade jag nog aldrig upptäckt att jag älskar att fotografera! Idag är det omöjligt att tänka livet
utan min kamera som är med och dokumenterar allt som intresserar mig


6 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Jag brukar benämna dem mina "bloggolegor" :) den här klicken som kommenterar hos varandra.
I ett inlägg här om veckan fick jag en svarskommentar som påpekade att jag ju faktiskt är anonym på min blogg (lång historia - den finns där) och jag kom på mig med att ha glömt det :) Det känns ju som ... ja, som vänner!
Bloggvärlden kan verkligen vara en skön plats!

Christina sa...

Hej, nu fick jag svaret på min fråga - har nämligen noterat att du inte kommenterar lika ofta. Antog att du hade fullt upp... livet kan ju vara intensivare i vissa perioder. Men visst är det en frihet med alla bloggar- så mycket att se och läsa. Så många fantastiska människor man träffar.
Fint är det att få ta del av utsnitt ur varandras liv.
Kram Christina

Torpliv sa...

Visst är bloggvärlden verkligen en härlig plats att vara på!
Vilka härliga foton du visat på dina rosor, de är verkligen vackra! Här har vi bara knoppar än så länge, men jag skulle tro att de snart slår ut när solen nu bestämt sig för att komma tillbaka.
Önskar dig en solig helg!
Kram Petra

Hemkära Hanna sa...

Tack detsamma Liza! Du inspirerar och är en mycket härlig bloggvän!

Ninette sa...

Bloggvänner - det är precis det som är det bästa med bloggvärlden, och jag förstod nog inte hur fantastiskt härligt det skulle vara med just bloggvänner innan jag själv började blogga. Är så glad att du har hittat mej o jag dej, kram! :)

Chris sa...

Att blogga är verkligen speciellt. Min första blogg startade jag för mer än 10 år sedan. Sen har jag varit iväg från bloggandet ett tag innan jag tog tag i det alldeles nyligen. En av de första bloggkontakter jag fick har jag fortfarande kontakt med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...