tisdag 15 juli 2014

Lycka

Kvällen är sen i Hult och det är dags att se den här dagen som avslutad. Det har varit en regnig dag men även sådana dagar kan vara riktigt bra. När solen skiner har jag inte någon lust alls att ägna mig åt sådant som städning eller bakning utan vill hellre njuta av vackert väder. En tid fungerar det alldeles utmärkt att göra så men nu kändes det skönt med en paus från vackert väder och med det möjligheten att komma ikapp med vardagens alla sysslor. Jag har bakat, städat, tvättat och även hunnit röja i pappas lägenhet och umgås med goda vänner. Inser att det är just de där sakerna som gör mig lycklig. Kanske inte så att jag blir lycklig av att städa men vardagen hemma i Hult gör mig lycklig.


Att äta nybakat bröd till frukost i min rosenträdgård är verklig lycka och likaså att arbeta i trädgården. Mer och mer av vår trädgård blir i ordning och det är en härlig känsla att promenera runt i trädgården och se resultatet av vårt arbete. Raimo har lagt mycket arbete och möda de senaste dagarna på vårt växthus. Nu är grunden klar och snart kan själva växthuset ställas på plats. Blir bra att snart få ett bättre klimat för våra tomater. Ser redan fram emot nästa odlingssäsong då vi redan från starten kommer att ha ett växthus att tillgå.


Som avslutning på dagens trädgårdsarbete planterades det senaste tillskottet i rosenträdgården. Nu blir det äntligen lite färg i det blekrosa hörnet. Dagens tillskott är en Wrams Gunnarstorp och vi har lärt oss ännu en rossort.

3 kommentarer:

Christina sa...

Jag tycker också om vardagen, när jag har semester och kan vara hemma och göra sådana där mysiga hemmagrejer :)
Ha det gott!
Kram Christina

Anonym sa...

Så underbart & härligt ...
Ha en fin dag/Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Visst är det skönt med några dagar som är lite sämre, bara solen och värmen kommer tillbaka :)

Kram på dig !
Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...