söndag 27 juli 2014

Vid Vänerns strand

Kvällen är sen och vi befinner oss inte i Hult utan vid Vänerns strand i Sjölunda semesterby. Redan när vi svängde in på parkeringen kände jag att detta är ett fantastiskt ställe och så var det också. Semesterbyn ligger vackert precis vid Vänern och består av små stugor från 50-talet. Riktigt retro och pittoreskt. Själva platsen får mig att tänka på semesterbyn i filmen Dirty dancing. Enkel standard och alldeles lagom. Det har varit en bra dag med lagom mycket innehåll som började med en bilresa från Hult till Lidköping med stopp på Glassgården. Tänk vilket bra namn! När en gård heter Glassgården då kräver den ett stopp. Dessutom fanns där ekologiskt glass och mycket vacker utsikt. Jag har aldrig varit i Lidköping tidigare och nu undrar jag varför eftersom det verkligen är en både vacker och trevlig stad. Känner att lagom är ledordet för dagen. Vi promenerade runt i Lidköping alldeles lagom länge innan vi begav oss till semesterbyn. Sedan har vi tagit det lagom lugnt och badat lagom länge. En filmkväll lyckades vi också få till med hjälp av en Ipad och en kylväska. Imorgon väntar nya äventyr och tanken är att vi ska besöka Läckö slott. Ännu en plats som jag inte har besökt men länge har velat åka till. Läckö har stått på min önskelista de senaste somrarna men det har inte blivit av att vi har kommit iväg. Nåväl imorgon är det dags och jag känner mig förväntansfull. Barnen undrar vad som är så himla speciellt med ett gammalt slott och jag förklarar att själva grejen är att det är gammalt och att det är ett slott.

4 kommentarer:

Sara Torén sa...

Lidköping är min stora favorit! 😊 Missa inte ett besök på Sixtens Konfektion, Ingas Kafé, Nostalgeek & Rörstrands Museet om ni inte redan sett dem!

Hannis sa...

Läckö!
Åh, dit vill jag också.
Det ska vara fantastisk så glöm inte kameran=))

Kram Hannis

bara anna sa...

Hoppas Läckö slott infriade dina förväntningar i dag.

Läste om ert kök. Himla fint du fått i skafferiet. Jag ska med försöka hålla en sån där fin ordning i vårt nya skafferi, har inte haft skafferi på ett tag så det ska bli roligt bara det...

Må så gott!

Christina sa...

Läcköslott och semestermys låter toppen. Njut och ha det riktigt fint!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...