torsdag 17 juli 2014

En arbetsdag mitt i semestern

Det har varit en lång dag men en riktigt bra dag. Märkligt hur en del dagar bara susar förbi utan att någonting blir gjort medan andra dagar aldrig tar slut och mängden saker som gjorts är stor. Idag har jag haft ett avbrott i semestern och istället ägnat dagen åt arbete. Aldir kulturkooperativ där jag är med skall ge ut en bok framöver och idag har vi haft möte med vårt förlag och kommit några steg närmare utgivning. Det är en längre process än vad en kan tro med att publicera en bok. Det har varit ett omfattande projekt och vi har onekligen lärt oss mycket under processen. Till nästa bok har vi redan många erfarenheter med oss som gör att vi kan undvika en del misstag.


Kan jag välja färdsätt när jag skall till Göteborg då väljer jag allra helst att åka tåg. Så otroligt skönt att slippa köra själv och istället få lite egen tid då jag kan göra vad jag vill. Idag ägnades resan till Göteborg åt frukost och kommissarie Lynley som utreder ett förmodat mord. Frukost och mord var en märkligt bra kombination att börja dagen med. Tågresan följdes sedan av två riktigt bra möten och lite shopping innan det åter var dags att lämna den större staden och återvända hem till Hult igen.


Även om jag ofta saknar storstaden så är det hemma i Hult jag trivs allra bäst. Känner mig lycklig när jag kan avsluta min arbetsdag med att äta middag i rosenträdgården. 


Blir också lite smått lycklig av att komma hem och se att växthuset snart är klart. På sikt kommer vi nog att ersätta plasten med glas men än så länge fungerar plasten alldeles utmärkt. Dessutom har vi fått plasten och det mesta av det övriga materialet till växthuset vilket gör att den enda kostnaden är det arbete vi själva har lagt ner. Vilket till största delen består av Raimos arbete. Imorgon skall äntligen våra plantor få flytta in i växthuset och jag hoppas att det snabbar på processen med våra tomater. Känns som att vi har väntat i evigheter på att de skall mogna.


Dagens shopping bestod av två tjusiga burkar som invigdes med en kvällssmoothie bestående av bland annat blåbär som plockades i skogen här hemma igår. Har sett dessa burkar på bloggar och Instagram en längre tid och kunde helt enkelt inte motstå dem. Egentligen är det en enkel sak att göra själv men det får i så fall bli ett framtida projekt tänker jag.


Imorgon är det åter semester och då planeras fika i Grebbestad och blåbärsplockning i Hult. Kanske är det så att semestern uppskattas än mer när den avbryts av en arbetsdag!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...