fredag 4 juli 2014

Potatis & tomat

I år har vi utökat våra odlingar med ytterligare två odlingslådor och snart kommer även vårt växthus att vara på plats. Jag gillar verkligen vårt växthusprojekt eftersom det är ett riktigt återbruksprojekt. Själva stommen till växthuset har vi fått från en granne. För några år sedan när det stormade gick alla rutor i växthuset sönder utom två. Riktigt god ventilation således i det växthuset. Glaset skall dock ersättas av plast uppspänd på träramar så den blir som rutor som bara är att skjuta på plats. Plasten är sådant som blivit över vid tillverkning och annars skulle slängas. Växthuset kommer också att ställas på en grund av lecablock. Dessa block blev över vid ett bygge och blir perfekta till detta projekt. Det kommer dessutom att bli riktigt bra för tomater, squash, aubergine, paprika och pumpor att få komma in i växthuset. Tomater har jag odlat tidigare men övriga grönsaker är det första gången jag odlar.


I odlingslådorna finns det det också lite som är nytt för i år. Popcornmajs är första gången vi odlar och även persiljerot. Dill har vi i överflöd det här året och bara det jag har gallrat bort var mer än vi fick i skörd på hela förra säsongen. Märkligt hur det kan skilja sig åt mellan åren. Förra året hade vi persilja i överflöd men i år nästan inte någon persilja alls.


I odlingslådorna har vi använt jord från vår kompost vilket ger spännande resultat. Dels har vi två stora potatisplantor som breder ut sig. Dessutom har jag idag grävt upp två rejäla tomatplantor ur en av de andra odlingslådorna. Skall bli spännande att se vilken typ av tomater vi får skörda från de plantorna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...