torsdag 3 juli 2014

Grundlurad!

Det börjar bli lite av en tradition att lura maken på hans födelsedag. För två år sedan drog vi iväg med honom på semester i Värmland vilket han var helt ovetande om. Förra året blev det en pickickfrukost som blev födelsedagens överraskning och båda gångerna var Raimo lika förvånad. I år hade ett möte inplanerat i Göteborg som inte gick att ändra på vilket innebar att det blev svårare att hitta på en bra överraskning. Svårare men givetvis inte omöjligt.


Hela familjen åkte med ner till Göteborg och jag föreslog att efter mötet var slut skulle vi gå på Bohus fästning i Kungälv. Det maken inte visste om var att jag konspirerat med kamrater och de familjemedlemmar som inte var med i bilen och planerat ett kalas. Bohus fästning var en bra plats eftersom det där finns möjlighet att vara under tak. Detta var allt nödvändigt en dag som denna då regnet tidvis vräkte ner.


Jag föreslog att vi skulle börja vår tur på fästningen med att gå in i tornet Fars hatt. Där inne väntade uppdukad mat och gäster samt presenter. En helt fantastisk miljö för ett spontant kalas i trevligt sällskap.


Födelsedagsbarnet hade önskat sig en cajuntrumma vilket han också fick. Fars hatt visade sig ha en fantastisk akustik vilken Raimo och Åke testade med en spontan konsert. Även barnbarnet Manda testade den nya trumman med stor förtjusning. Efter mat och konsert serverades kaffe och tårta. Här duger givetvis inte några plastmuggar utan det dukades givetvis med riktigt porslin. Allt smakar ju så mycket bättre då.


Ett kalas är ju inte komplett utan vår älskade hund Ida. Dessutom är det även hennes födelsedag idag. Fyra år har vovven hunnit bli och varje dag känner jag tacksamhet över att hon delar vårt liv. Hon har ett fantastiskt humör, är alltid glad och älskar att vara med överallt. Manda och Ida har varit bästa vänner från starten. Nu är Manda äntligen stor nog att kunna hålla Idas koppel vilket gjorde henne mycket glad och stolt. Efter några timmar var båda födelsedagsbarnen ordentligt firade och kalaset packades ihop för hemgång. Raimo konstaterade att han återigen var grundlurad men var mycket nöjd med detta.

1 kommentar:

choicesbyannie sa...

Vilken rolig idé att överraska sådär. Förstår om mannen är nöjd.

Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...