fredag 5 september 2014

Min andra födelsedag

Idag är det två år sedan jag påbörjade resten av mitt liv. Till viss del ser jag den här dagen som en andra födelsedag eftersom hela livet förändrades med början denna dag. 5 september 2012 gjorde jag en gastric bypass operation och med det förändrades hela livet. Två år senare är jag fortsatt nöjd med min operation och känner mig tacksam över möjligheten till bättre hälsa. Jag har skrivit om detta tidigare vilket inte är så märkligt då detta är en av de största händelserna i mitt liv. Under det första året efter operationen låg mycket fokus på viktnedgången. På ett år gick jag ner över 40 kilo vilket var mycket omvälvande. När så viktnedgången avstannade blev det en fråga att förhålla sig till. Då kom rädslan att åter gå upp i vikt. Samtidigt vet jag att den risken är mycket liten så som jag lever idag. Träning har blivit en av vardagens viktigaste vanor. Inte främst för rädslan av att gå upp i vikt utan främst för att jag mår så gott av att träna. Gillar att ge mig själv utmaningar och klara sådant som jag aldrig trott var möjligt. Löpningen är en sådan sak som fortfarande förvånar mig. Jag älskar att springa! Det hade jag aldrig trott om mig själv men så är det och under tiden min fot var skadad saknade jag det enormt mycket. Min senaste utmaning är styrketräning. Det har inte varit något som lockat mig tidigare men även det har visat sig vara riktigt roligt. Den stora vinsten med både träning och operation är själva måendet.


Firade min årsdag med träning tillsammans med min personliga tränare Camilla. Att ha en personlig tränare är något nytt för mig men det har gett mig nya utmaningar och gör att jag vågar pröva sådant jag inte har testat tidigare. Mitt i träningspasset vill jag helst strypa henne som ger mig så tuffa uppgifter men när jag väl är klar är jag stolt över att ha klarat mer än vad jag trodde var möjligt.


Här har ni mig tidigt i morse precis i slutet av träningspasset. Ser inte så tufft ut men attans så jobbigt och så trött jag var där. Två år har gått sedan min operation och det har verkligen varit en fantastisk resa. Känner mig verkligen tacksam varje dag för att jag fick en möjlighet till att förändra mitt liv.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Heja dig!

Anonym sa...

Grattis till dig ♡ ...
/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...