onsdag 10 september 2014

Septemberträdgård

Träden i Hult börjar skifta i gult, men än är det trädgårdssäsong. Var och köpte blommor igår och såg att där fanns både ljung och prydnadskål att köpa men tänker att det är alldeles för tidigt att skifta mina blommor i krukorna. Det blommar ju fortfarande för fullt med sommarblommor så det får allt vänta. Har funderat en tid på det här med de olika tiderna i vår trädgård. Under vår och stor del av sommaren blommar det i alla rabatter men nu sedan en tid tillbaka ser det lite tråkigt ut. Börjar planera för växter som ger mig blommande rabatter även nu i september och kanske ännu längre. Jag skulle helst vilja sträcka ut trädgårdssäsongen till att vara året om. Vårt nya uterum är ju ett sätt att kunna använda trädgården under större del av året och helst även under vintern.


Även om somligt helt blommat över finns det sådant som fortfarande växer riktigt fint. Daggkåpan är en sådan växt som är fin under lång tid och även ny. Vi har en ny plantering som gjordes tidigare i sommar där jag satt flera stycken. Då när det var som varmast trivdes de inte särskilt bra men nu har de vant sig och växt till sig riktigt fin.


En av mina favoriter nu är kärleksörten. Den är egentligen lite speciell eftersom den kommer upp ganska tidigt om våren och snabbt växer sig stor men det dröjer ändra fram till nu innan den blommar. En del tycker att det är en tråkig blomma men jag tycker verkligen om den och har satt flera stycken både i år och förra året. Till nästa år planeras en stor ny plantering i flera sektioner och även där kommer både daggkåpa och kärleksört vara med. En annan blomma som är riktigt fin nu är japanska lyktor. Jag flyttade mina tidigare under sommaren och har varit orolig att de inte skulle ta sig med tanke på den värme och torka som varit. Två tappra stjälkar står dock fortfarande kvar och har fått fina orange lyktor som onekligen bidrar med färg i rabatten.

1 kommentar:

Anneli sa...

Håller med dig om kärleksörten, en mycket fin blomma och så fina att plocka in och göra olika höstarrangemang av!

Min trädgård är nog mer en sommarträdgård......jag har inte mycket som är fräscht så här års, tyvärr.

Kram Anneli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...