fredag 26 september 2014

Prioriteringar

Det är kväll i Hult och vinden viner utan för husknuten. Vi tar det lugnt just nu, en dag i taget och fokuserar på det som är viktigt. Dagen har tillbringats i soffan med att titta på TV och hosta i kapp med varandra. Som sagt saker och ting blir inte alltid som en har planerat. Fast en sak är säker och det är att den här tempoväxlingen var alldeles nödvändig. Att ägna sig åt att göra just ingenting är så mycket viktigare än vad en kan tro. Märkligt hur jag ständigt behöver påminna mig själv om detta! Har ägnat mycket tid de senaste dagarna över att just fundera över vad som är viktigt. Jag skrev ju igår om att vi har otroligt mycket att vara tacksamma över. Så är det verkligen men samtidigt är det viktigt att med jämna mellanrum se över sina prioriteringar. Vad är viktigast för mig att hinna med i mitt liv? Familjen är givetvis alltid första prioritet men sedan då? Vad är viktigast i livet då? Vad kan jag inte tänka mig att vara utan? Det finns så mycket i livet som är viktigt och roligt men att få plats med allt är inte möjligt hur gärna en än skulle önska. Jag har svårt med det där att prioritera, fastnar gärna i att det mesta i livet är otroligt roligt, utvecklade och fantastiskt spännande och ganska snart snurrar allt lite för fort.

De där prioriteringarna får dock vänta för nu är vi fullt upptagna med att ta det lugnt och göra något så viktigt som just ingenting!


4 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Så klokt skrivet! Förärade ingenting kan faktiskt vara det absolut viktigaste ibland. Jag tror vi tenderar att glömma det lite i en värld där prestation och bäst är målet.

Hannis sa...

Kan bara hålla med.
Att göra ingenting är som balsam för sinnet.

Hoppas dock att ni kryar på er nu/Kram Hannis

Min Lilla Kokvrå sa...

Det är en konst att koppla av och göra just ingenting. Något som kräver övning. Jag har svårt att blunda för alla måsten, ofta såna jag själv har målat upp och som jag även tycker är roliga, måsten behöver ju inte bara innebära tråkiga saker, och behöver absolut lära mig att koppla av. Jobbar för fullt med det, kanske inte med så gott resultat än, men jag hoppas det kommer med tiden. Krya på er! Birgitta

G:a Affären sa...

Kloka funderingar till en passande bild.

Varm kram
Cia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...