lördag 6 september 2014

Tomatlycka

Lite senare än planerat men nu kan vi äntligen skörda gott om tomater i vårt växthus. Vi kom ju igång lite senare på säsongen med växthuset än vad som varit optimalt. Fast att vara lite sena är ju bättre än att inte ha något växthus alls. Vi har en uppsjö av olika sorters tomater, alla mycket olika varandra. Familjen är dock helt eniga i att chokladtomaterna är absolut bäst. Låter lite galet med en tomat som kallas chokladtomat men namnet är onekligen passande.


Spännande att det finns så många olika sorter och smaker på tomater. Har börjat läsa in mig mer på tomatodling för att vi nästa år skall kunna få en riktigt riklig skörd. När säsongen är slut för i år skall vi göra klart växthuset invändigt vilket vi inte hann i år eftersom vi hade bråttom att få in alla plantor. Det vi skall göra är att lägga grus på marken i hela växthuset och sedan bygga drivbänkar längs sidorna och en rejäl bänk mitt i växthuset.


Då är frågan vad vi skall äta imorgon som innehåller tomater? Jag är svag för kombinationen av tomat och mozzarella. Pastasallad med tomat och mozzarella serverad i rosenträdgården låter som en bra plan för morgondagens lunch. Nu kan vi dessutom njuta av två nya rosor i vår rosenträdgård. En klätterros som skall göra vår honungsros sällskap samt en ny buskros. Flera av våra rosor i rosenträdgården är översållade med knoppar nu och jag ser verkligen fram emot en sista blomning innan hösten tar över helt.

1 kommentar:

Hannis sa...

Tomat och mozzarella är en favorit här också.
Kul med så mycket olika sorter.
Chokladtomat lät ju onekligen intressant=))

Kram Hannis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...