söndag 28 september 2014

En tankeresa

Det är kallt och ruggigt och i Hult är vi fortsatt sjuka. Den här veckan har vi onekligen fyllt på vår dos vad gäller TV-tittande och läsning vilket inte riktigt hunnits med tidigare. Idag känner jag mig lite mätt på detta och är trött på att vara sjuk. Ägnar mig istället åt att planera vår kommande resa till Krakow och tittar igenom bilder från tidigare resor. I slutet av november förra året reste Raimo och jag till Rom. När vi kom hem hade vi fullt upp med advent och sedan jul och sedan gick månaderna innan jag hade tid att gå igenom bilderna från vår resa ordentligt. Jag tycker om att fotografera mycket när vi är ute och reser. Genom bilderna blir det nästan som att åter vara på plats. Minnena förstärks genom alla detaljer som kameran fångar men som jag annars kanske glömt.


Rom är en fantastiskt vacker och spännande stad och vi var där alldeles för få dagar för att verkligen hinna uppleva den. Att resa dit i slutet på november var alldeles perfekt eftersom det fortfarande var behaglig temperatur och dessutom inte högsäsong vilket innebar att det inte var extremt mycket turister. När jag för många år sedan besökte Rom var det miss i sommaren och det var nästan plågsamt varmt vilket gjorde det svårt att orka med att promenera runt och uppleva staden. I slutet av november var det behaglig temperatur och vi ägnade dagarna åt att promenera och uppleva staden. Rom är en mycket promenadvänlig stad och det finns verkligen något att titta på överallt. Dels finns det självklara som de historiska monumenten men sen finns alla de där spännande detaljerna. Gatukonst, skyltar, vackra gränder, intressanta människor, gatumusiker och god mat.


Italiensk mat är i mitt tycke smått fantastisk. Enkla rena smaker som verkligen tilltalar mig. På ett ställe beställde jag ravioli och blev lite fundersam när den kom in men fick snabbt ändra uppfattning. Har aldrig någonsin ätit godare ravioli och maken gav samma utlåtande om sin pizza. En måste ju ha prövat pizza i Italien! Fast jag fuskade och provsmakade Raimos pizza och det funkade ju bra det med. Kaffe är även ett måste i Italien och som tur är finns det små caféer överallt där det går alldeles utmärkt att pausa promenerandet och istället dricka lite kaffe.


Bäst av allt i Rom var dock inte de fantastiska  historiska monumenten, caféerna eller det vackra vädret. Nej bäst av allt var att det vid i stort sett varje gathörn gick att köpa rostade kastanjer. Jag fullkomligt älskar rostade kastanjer och att då komma till en plats där detta gick att köpa närhelst jag önskade var verkligen alldeles fantastiskt. Härligt att så här på en söndag göra en kort resa till Rom om så bara i tanken

3 kommentarer:

G:a Affären sa...

Det var säkert mycket roligare att ägna tiden till minnen än tv-tittande. Så härligt det är att genom foton resa tillbaka och minnas. Italien är ett av mina favoritländer med vackra miljöer och god mat. Och rostade kastanjer, det hade jag nästan glömt! Men så gott!
Krakow låter också intressant!
Krya på er!

Kramar
Cia

Decdia sa...

Visst är Rom underbart! Var där för nåt år sedan och åker hemskt gärna dit igen. Men nu väntar först Madrid, det ska bli spännande det med!

Huset på Backavägen sa...

Krya på dig. Är säkert ett tecken på att vila behövs. Du verkar hålla ett högt tempo :-) Fina bilder från eran fest, så roligt att ni blev nöjda. Ja, visst är Rom härligt.
Kram Anki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...