söndag 29 december 2013

Kalas i mellandagarna

Mellandagar i Hult betyder alltid kalas eftersom vi har ett födelsedagsbarn då. På födelsedagen är julpapper på paketen bannlysta för att markera att det är födelsedagspresenter och inte julklappar. Känns onekligen lite utmanande att komma på bra julklappar och bara några dagar senare även kunna prestera lika bra födelsedagspresenter. Risken är stor att barnet drunknar i paket, men varje födelsedag är viktig även om den råkar infalla mellan jul och nyår!Födelsedagsbarnet hade önskat tacopizza till mat, chokladpudding till efterrätt och dessutom trevliga gäster till kalaset. Alla tre önskningarna lyckades vi pricka in. Jag är inte så förtjust i chokladpudding och funderade på om det kanske beror på att jag bara testat sådan som är gjord på pulver. Testade därför att göra en egen från grunden och det var onekligen stor skillnad!


Jag älskar kalas eftersom det är en bra anledning att klä upp sig och få vara lite tjusig! Fast å andra sidan så tycker jag att även vardagen är en bra anledning att vara tjusig.


Prövade ny frisyr dagen till ära. Onekligen lik den jag brukar göra men ändå lite annorlunda. 


En tjusig dekoration bak lyfter en ganska enkel frisyr.


Hemmagjord chokladpudding med grädde, hackade nötter och egentillverkade minimäränger. Just minimaränger är verkligen busenkelt att göra och resultatet blir riktigt bra.


 Enkelt och gott! Nu har jag ändrat mig och konstaterar att det finns chokladpudding jag gillar!


Kvällen blev sen innan gästerna åkte hem, den sortens kalas gillar jag allra bäst. Ett kalas där alla trivs så gott att man inte reflekterar över timmarna som går.

7 kommentarer:

Sandra sa...

Såg mysigt ut :)

Decdia sa...

Det är jätteviktigt att inte blanda ihop jul och födelsedag! Sjävl fyller jag år precis innan jul och har bannlyst julpapper och julmat på födelsedagen.
Grattis till födelsedagsbarnet!

Christina sa...

Mysigt med kalas och hemmalagad chokladpudding. Jag har en syster som fyller år strax före julafton så jag förstår det där med att fira varje högtid för sig, sådant är viktigt.
Önskar er en fin nyårshelg,
Kram Christina

Hannis sa...

Härligt!
Och att byta från jultema till födelsedagstema är viktigt.
Annars försvinner ju en viktig dag som en födelsedag.

Maränger är en favorit hos mig men jag lyckas aldrig få dom så där fint spröda. Blir mera kladdiga hos mig=))
Kram Hannis

Anonym sa...

Tack för dina fina kommentarer hos mig under året.
Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR
Kram
AC

choicesbyannie sa...

Du är så vacker. Visst är det härligt med kalas där timmarna bara flyger. Kalas i min smak.
Önskar dig en fin avslutning på 2013 och en ljuvlig start på 2014.
Kram
Annie

Emma sa...

Härligt med kalas! Jag fyller själv två dagar innan julafton, så jag vet hur det är, det där med julklappar och presenter:) Gott nytt år till dig! Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...