torsdag 5 december 2013

Kvällsfunderingar

Det stormar fortfarande här i Hult och under vägen hem började det dessutom att snöa ordentligt. Blötsnö och storm känns inte som en rolig kombination och färden hem gick mycket sakta. Nu är kvällen sen och vi sitter nästan och väntar på att strömmen skall gå. Det har blinkat några gånger redan så nog är det på gång. Snart kommer risken för strömavbrott vid storm vara i stort sett obefintlig eftersom våra ledningar skall grävas ner. Det kommer att ske samtidigt som det grävs för fibernätet här hemma. Telenätet i Sverige håller på att monteras ner där det inte är lönsamt. För att vi på landet skall få internet och telefon i framtiden krävs det att vi själva organiserar oss och själva bekostar utbyggnaden av fibernät på landsbygden. Den egna insatsen är inte liten och för många kan det vara svårt att klara. Att välja att stå utanför är dessutom svårt eftersom det blir dyrare att ansluta sig senare och att fastigheter som inte har fiber kan bli svårsålda. El och telefoni känns som sådant som borde finnas oavsett om det är lönsamt eller ej. Nåväl en storm som Sven bryr sig inte om vart den drar fram, då är stad och land lika även om risken för skador är större i staden. Nu väntar natten så får vi se imorgon hur Sven härjat under natten.

Det som är fördelen med strömavbrott är att det är mysigt med tända ljus

7 kommentarer:

Anna sa...

Det är bedrövligt det här med internet och "på landet"! Det borde för jösse namn vara en mänsklig rättighet att ha internet nu för tiden! Jag har en kund långt upp i norr (Bureå) där de blivit lovade att ha fungerande nät i många ÅR. Inget händer. De är utan i veckor ibland, och behöver hon kolla mail får ho ta sin laptop och åka 3,5 mil bort...Usch:(
Kram Anna

Hannis sa...

Det är märkligt att man 2013 på ett sätt stänger ute människor från det som anses självklart.
Känns inte direkt som att man arbetar på att försöka gynna dom som bor i landsbygden utan istället gör det jobbigare...

Här var vi förberedda på snöstorm men det är bara regn, massor med regn.
Härlig helg till dig/Kram Hannis

Villa Frejas bokblogg sa...

Här kom också snön. Tillslut. Trodde länge att Sven skulle lura oss på den och böra ösa regn över oss. Kram.

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Nå, hade ni mycket snö kvar idag? Inte vi. Lite grann, men definitivt inte ett sådant där vitt täcke som jag önskade mig haha.
Kramar

Unknown sa...

Hur gick det för er, blev ni strömlösa? Här har vi klarat oss bra men hjälp vad det blåser isande kallt. Usch, vill inte gå ut.
Lite snö, någon cm, har vii fått och barnen blev superglada för det i morse.
Kram
//bara anna

choicesbyannie sa...

Här är det massvis med snö och de blåser i drivor, knappt någon ide att skotta då det snart blåser igen igen. Här har vi en dag hemma då mannen är lite förkyld och vägarna såg ut som de gjorde så tog vi beslutet att vara hemma istället för att riskera något. Själv skulle jag jobbat i eftermiddag men handen sätter stopp. Det sticker i fingrar och en molande värk från handen upp till axeln. Men värktabletter gör det uthärldligt.
Tack för fina ord hos mg och det är nog smart att stänga luckan när barnbarnet är på besök.
Kram
Annie

jennie sa...

Precis så hade också vi det igår..inte helt lätt att sova. Trist att det ska vara meckigt med sådana tjänster när en bor på landet.. Hoppas att det löser sig på bästa sätt!

Åh, det lät som ett himla gott mellanmål. Måste provas :)

Ha en fin dag <3 Jennie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...