fredag 27 december 2013

Jul på Liseberg

I år kände jag inte riktigt någon lust för att åka till Liseberg på jul. Vi har varit där några år i rad och det är alltid så mycket folk att jag känner att det inte riktigt är någon idé. Fast barnen ville hemskt gärna så vi tog oss en tur ner torsdagen före jul. Att åka till Liseberg på en vardag visade sig vara riktigt lyckat eftersom det var betydligt mindre folk än om helgen. Nu var ett besök på Liseberg precis så där magiskt mysigt som det skall vara.


Det är onekligen vackert med alla juleljusen. Fem miljoner för att vara exakt!


Barnen uppskattade den nya medeltidsbyn vid sagoslottet. Där fanns det möjlighet att gå en skattjakt och som belöning bli dubbad till riddare. Till och med tonåringen fick med sig ett riddarbrev hem. Nu har dessa ramats in och skall sättas upp på rummen. Undrar dock om tonåringen sätter upp sitt.


Eftersom det var lagom mycket folk var det också goda möjligheter för barnen att åka allt de hade lust till. Att sagoslottet är ett måste var de eniga om. Dessutom är man tvungen att åka varje karusell minst två gånger på raken, MINST!


Maken och jag nöjde oss med att strosa runt, värma oss vid fyrfaten och smutta på lite kaffe. Vi hade verkligen tur med vädret dagen vi var där. När vi parkerade då vräkte regnet ner och hade så gjort i flera timmar. När vi kom ut från parkeringshuset hade det slutat och sedan var det uppehåll hela tiden vi var på plats.Dagens favorit var som alltid slänggungan. Kände mig lite lockad eftersom det också är min favorit, men kaffet lockade mer.


När det enligt oss var dags att åka hem bestämde tonåringen att det var det inte alls. De hade inte åkt klart än hävdade hon och fick genast med sig småtrollen. Tre mot två och vi blev genast nerröstade.


Det var onekligen en fantastiskt trevlig kväll på Liseberg som bidrog till att sprida julstämning. Svårt att inte komma i rätt stämning bland alla juleljus, doften av glögg och rostade nötter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...