tisdag 24 december 2013

Jul i Hult

Julafton i Hult och regnet smattrar mot taket. Även om jag gärna hade sett en vit jul är jag tacksam över att det är regn som värker ner istället för snö. Regn behöver man ju inte skotta! Efter en grötfrukost tar vi det lite lugnt här hemma och njuter av ett städat och pyntat hus. Lite magiskt det där ändå hur kaoset som råder innan julafton alltid ordnar upp sig och ordning och reda till slut råder. I år tycks vi dessutom varit i bättre fas än andra år eftersom en stor del av kvällen igår ägnades till att måla och pyssla med barnen.


Barnen målade tavlor och jag pysslade ballerinor att hänga i granen. Har en förkärlek för ballerinor så det kändes passande att pynta granen med dem. När jag målar tavlor hör ballerinor till favoritmotiven.


Idag blir det en lugn förmiddag med lite tillverkning av godis innan vi skall bege oss till goda vänner för glögg, Kalle Anka, middag och julklappar. Alla moment som en julafton bör innehålla således.


Granen står mitt i huset i Hult vilket gör att den syns från nästan hela huset vilket jag tycker om. Under många år flyttade vi runt den till olika platser i huset men blev aldrig riktigt nöjda. När vi så rivit lite väggar och gjort i ordning vardagsrummet då placerades granen mitt i huset och där hör den hemma! Förra året valde vi att ha två granar här hemma. En som jag fick dekorera så som jag ville och en som barnen fick gå loss helt med. Eftersom vi i år inte har något lekrum på övervåningen då ena barnet bor där medan hennes rum byggs så fick vi nöja oss med en gran. Då blir det en gran med extra allt och givetvis med skor i granen! Lägg också märke till den röda klockan bakom skon. Även den har jag pysslat fast för si så där trettio år sedan. Önskar er alla en riktigt god jul från Hult!

1 kommentar:

choicesbyannie sa...

Vilken ljuvlig gran. Här hade vi en väldigt sparsmakad gran av rädsla för hur katterna skulle reagera på allt julpynt. Men till nästa år så vågar vi nog hänga i några av glaskulorna för visst var det spännande med granen de första dagarna men nu bryr de sig inte så mycket. Dricker mest vattnen under granen;)

Önskar dig en god fortsättning på julen
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...