söndag 22 december 2013

Kronhusbodarna

I torsdags var familjen i Göteborg för att besöka Liseberg. Dessutom passade vi på att göra ett besök till Kronhusbodarna. Att kliva in på gården till Kronhusbodarna är som att flyttas lite i tid och rum, det går nästan inte att förstå att man fortfarande befinner sig mitt i centrala Göteborg. Där finns flera mysiga butiker och under den varmare delen av året är det helt ljuvligt att sitta på uteserveringen och fika.


Fast den största behållningen med att besöka Kronhusbodarna är att där har Sibräcka choklad sin butik. Själva butiken är helt ljuvlig och värd ett besök bara den, men det som säljs är onekligen också lockande. Det största problemet är egentligen vad man skall välja av allt gott!


Tidigare tillverkades chokladen i köket där den stora julgranen nu står. Efter hand blev dock ytan för liten och idag är själva tillverkningen flyttad till Tjörn istället. 


Vårt val den här dagen föll på chokladbollarna och favoriten blev nog de giftigt gröna bollarna med smak av pistage. Det här är onekligen en butik jag tycker om och där temat känns ordentlige genomtänkt. Det var fler än oss som valt att handla choklad i torsdags. Vi träffade ett äldre par från Cambridge som berättade att chokladen var en av anledningarna till att de valt att återvända till Göteborg när de skulle på semester. Tycker att choklad låter som en riktigt bra anledning till att åka på semester. Kanske är det dags att planera en resa till Belgien för att frossa i choklad!

7 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Det både ser underbart ut och låter härligt. Ett ypperligt besöksmål kan jag tro!

Anonym sa...

Underbart & riktigt mysigt <3
En riktoigt God Jul önskar jag dig & de dina/Kram

Hannis sa...

Där skulle jag förmodligen bli besatt och hamna i ett töcken av frosseri!!
Vilket ställe!

Kram Hannis

Finurliga fröken sa...

Vilket härligt ställe! Livsfarligt för ett choklad monster som mig. Kram

Rosenhäxan sa...

Mums.... Så gott. Älskar choklad. Dit måste jag bege mig nästa gång vi är i Gtb. Vill önska dig en fin jul. Och ett Gott nytt år. Kram Gittan

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, en resa till Belgien för att frossa i deras underbara choklad. Det är hade varit underbart.
När jag fyllde 25 (för en hel massa år sen) fick jag en ask med belgisk choklad och ingenting har nog smakat godare än det.
Kram.

Fröken Tindra sa...

Choklad är gott! På Kronhusbodarna är det dock väääldigt längesen jag var. Brukade ta mig dit och köpa lakritsrot som ca. 12-åring...
Ha nu en riktigt God Jul!
Julkramar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...