torsdag 5 december 2013

Varm dryck för stormig dag

Vi har visst Sven på besök här i Hult idag. Det blåser och regnar och inte ens hunden Ida vill gå ut idag. Istället blir det till att stanna inne en stund till innan det är dags för dagens alla möten. Normalt sett sitter jag i biblioteket och arbetar. Biblioteket är i den äldsta delen av huset och ett rum som vi ännu inte tagit oss an. När det blåser ordentligt då fladdrar duken på bordet eftersom det drar genom golvet. Känns inte riktigt bra, men då väljer jag ett annat rum istället och skjuter på problemet.


Något som passar bra en stormig dag som denna är varm choklad med marshmallows. Chokladen gör jag på Raw cacao powder. Översätts det till rå kakao undrar jag? Chokladen sötas med kokossocker och smaksätts med pepparmint. Smaksättningen har jag köpt i en matbutik på Irland. Där finns ett helt annat sortiment av smaksättning än vad som finns här hemma. Pepparmint går dock att hitta i de allra flesta matbutiker här hemma också.


De hemmagjorda marshmallowsen passar allra bäst till varm choklad eftersom de faktiskt smälter av dryckens värme. Kan vara bra att tänka på att inte söta chokladen allt för mycket eftersom marshmallowsen är söta i sig.

3 kommentarer:

choicesbyannie sa...

ser fantastiskt gott ut. Även här har Sven landat, tung blötsnö faller utanför fönstret. Härligt att kunna sitta inomhus och mysa istället.
Kram
Anne

Anneli sa...

Ser superduper gott ut!
Sådana här dagar behöver man onekligen något varmt att värma sig med.............

ha det fint,
Kramar Anneli

Hannis sa...

Underbart gott låter det som!
Eftersom att jag älskar choklad så måste jag ju testa det=))

Ska prova peelingen i ansiktet.
Nu när det börjar bli kallt så funkar det ju med olja.
Kram Hannis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...