söndag 1 december 2013

Glöggmys i Hult

Det har varit ett en hektisk men mycket trevlig helg. Igår hann vi med en loppistur som resulterade i flera riktigt lyckade fynd. Hittade en alldeles ny och riktigt fin tunika som jag invigde idag på vårt glöggmys. Efter loppisturen var det dags för barnens dansuppvisning och sedan drog vi vidare på kalas. Barnbarnet Manda tyckte att barnens dansuppvisning var helt fantastisk. För henne var nog upplevelsen lika stor som att gå på en konsert med ett riktigt stort band.


Vårt glöggmys på första advent här i Hult har blivit till en tradition som jag tycker mycket om. Trevliga gäster och gott att äta är onekligen en helt oslagbar kombination. Den här gången prövade vi något nytt. Det ständiga dilemmat är ju hur alla gästerna skall få plats. Resultatet brukar bli att barnen sätter sig i matrummet och äter men jag tycker egentligen inte om det där med barnbord och som i vårt fall ett barnrum. Vi har en öppen planlösning i huset med en stor hall som ansluter till vardagsrummet. När vi har födelsedagskalas är det en bra plats för paketöppning men idag prövade vi att ställa dit ett bord och duka i hallen. Undrar varför vi inte kommit på det förut!


I år förgyllde Raimo och Åke kvällen med att spela julsånger. Tänk vilken lyx att ha trubadurer i huset. Menyn var en blandning av gamla favoriter och även lite nytt. Saffranstårta med lingongrädde kom att bli en ny favorit. Bra också med ett recept som från början är glutenfritt. En annan ny favorit är ädeloströra med granatäpple. Blev till och med mycket uppskattad av barnen. Annars är barnens stora favorit våra hemmagjorda marshmallows


Raimo höll i kvällens glöggprovning som var riktigt lyckad. Vi kände oss onekligen lite vågade när dagens olika glöggsorter köptes in. Vi trodde inte att den med lakris och hallon skulle bli särskilt uppskattad men det visade sig vara kvällens absoluta favorit.

Det har varit en härlig helg och definitivt en riktigt fin första advent. Känner mig tacksam över att ha tillbringat den med familj och goda vänner. 

6 kommentarer:

Hannis sa...

Så mysigt adventsfirande!
Och med sång också.

Här blev inget som det var tänkt på grund av att halva familjen ligger däckad i influensa så vi flyttar allt till nästa helg.
Men jag misstänker att jag inte kommer att lyckas med att få dom att sjunga=))

Kram Hannis

choicesbyannie sa...

Så mysigt och så många roliga glöggsorter det finns, hade jag ingen aning om.
Önskar dig en lika fin dag idag
Kram
Annie

Min Lilla Kokvrå sa...

Härligt glöggmys :) och vilken lyx att ha trubadurer i familjen, har alltid önskat att jag kunnat ta fram gitarren vid lägerelden och vid såna här tillfällen för att kompa till allsång. Vårt glöggmys ska vi ha i helgen som kommer, det blir en brunch med smått och gott blandat att äta men som sagt någon livemusik lär det inte bli, stämningsfull julmusik får cd-spelaren stå för ;)

Ha det gott!

Ninette sa...

åh vad mysigt det låter med både trubadurer och glöggprovning och alla gästerna och allt! och egen marschmallows! jag provade för många år sen att göra egen, men det bidde bara pannkaka av det - måste kolla på ditt recept och kanske göra en sats jag också. Det skulle säkert göra succé hemma hos mej misstänker jag!

Villa Frejas bokblogg sa...

Vad fint du gjort i din header.
Mysigt med glöggfika och kul med en lyckad loppisrunda. Kram.

Anonym sa...

~ Underbart mysigt ~

/Kram <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...