onsdag 25 december 2013

Julfirande

Två dagar ju har hittills firats och nu inväntar vi den tredje dagen. I år prövade vi något nytt och firade själva julafton med goda vänner. Av någon underlig anledning är just julafton en dag som bara kan firas med familj och släkt. Kanske skulle färre människor sitta ensamma om julen om det var mer accepterat att fira med vänner. Vi brukar allt som oftast bestämma själva vad som verkar klokt och rimligt. Julen tycker jag skall firas med människor man tycker om och då har det mycket liten betydelse om man råkar vara släkt med varandra eller ej.


Bästa sortens tillställningar i min mening är de som inte är så formella och strikta. Där maten inte behöver vara färdig där gästerna kommer utan man istället lagar maten tillsammans. Trevligt och otvunget helt enkelt. Efter maten fick vi dessutom besök av tomten. Barnen i Hult har kommit fram till att tomten inte finns men tyckte ändå att det var mysigt att få tomtebesök och julklappar.


Efter en trevlig dag iväg avslutade vi med lite mer julklappar och mys hemma i Hult. Vi brukar alltid sitta på golvet i hallen och öppna julklappar vilket är mysigt. När vi har kalas brukar hallen också användas som yta för att öppna paket. Har inte varit planerat att använda ytan så utan det har bara blivit så och det är onekligen en trevlig funktion av ett rum.


I hallen finns också vår fina mangel som högtiden till ära är tjusigt pyntad.


Här har ni mig på julafton. Barnsligt förtjust i kjolen på klänningen. Hittade först inte någon passande kofta till, svårt när det måste vara en kort kofta för att klänningen skall synas. Testade med den lilla jackan till min klänning jag skall ha på vår bröllopsfest och den passade onekligen bra. Kul att kunna använda jackan i ett annat sammanhang och till en annan klänning än vad den egentligen är tänkt. Imorgon skall huset i Hult fyllas av gäster i flera omgångar vilket vi ser fram emot. Vi ska imorgon påbörja den nya traditionen med annandagsbrunch. Känns i alla fall som att det kan komma att bli en trevlig tradition att ta med sig framåt.

4 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Men visst kan julen firas med vänner, vänner är ju endel av familjen. Här har vi dörrarna öppna om vi skulle finna någon vän som inte har någonstans att fira. För jag tror som du att om vi håller dörrarna öppna lite mer så kanske vi kunde motverka lite av ensamheten kring jul.

Låter trevligt med en annandagsbrunch. Här blir det traditionsenlig auktion med min mamma, något jag längtar efter varje år.
Kram
Annie

Hannis sa...

Tycker också att julen är till för alla. Det viktigaste är ju att man omger sig med människor man tycker om. Alltid!

Här blir det sopplunch idag.
Är så less på att det ska frossas i julmat så nu blir det en ny jultradition, och jag får vara den som startar.

Och tack för julkortet!!
Vilken bra julgåva!
Kram Hannis

Villa Frejas bokblogg sa...

Så himla klokt tänkt. Så tänker jag också, även om det är svårt att införliva. Kram.

Bakom dörr nr. 11 sa...

Mysiga bilder du bjuder på. Önskar dig en god fortsättning...
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...