lördag 7 december 2013

Decemberlördag

Lördagskväll i Hult och familjen samlas framför Så mycket bättre som så många andra familjer. Det har varit en kall men strålande vacker dag som har ägnats åt boxning, julmarknad, pepparkaksdeg och måleri. Ena barnet boxas om söndagarna och idag fick vi se henne vilket var fantastiskt roligt. Hon är verkligen otroligt duktig och det märks att hon älskar det hon gör. Att hon boxas väcker lite motstridiga känslor inom mig. Boxning handlar ju faktiskt om att slåss, samtidigt är det en helt fantastisk träning. Nåväl hon har otroligt duktiga tränare, älskar sin träning och jag känner full tillit. Efter uppvisningen passade vi på att besöka Röda korsets julmarknad i Munkedal. Vi hittade julklappar till barnbarnet och det känns så rätt att köpa julklappar och veta att pengarna vi spenderat kommer att göra gott i deras verksamhet.

Det har varit en härlig dag som avslutas riktigt gott med julmustkyckling till middag och glass med mint och choklad till efterrätt. Vi testade för en tid sedan att göra glass av banan vilket blev riktigt lyckat. Förra gången smaksatte vi med kakao och hackade jordnötter vilket blev en mycket lyckad smaksättning. Den här gången blev det kakao, pepparmint och hackad mörk choklad.


Den enda nackdelen med bananglassen är själva momentet när glassen skall mixas med stavmixern. Bananen är fryst och skall tina lite innan den mixas. Den får inte tina för mycket eftersom den fortfarande skall vara kall. Tinar den för lite så riskerar man att helt förstöra sin stavmixer. Funderar lite på om det kanske är klokt att testa att mixa bananen först och sedan frysa in den. Vi får prova nästa gång helt enkelt.

4 kommentarer:

Finurliga fröken sa...

Va gott de lät med glass på banan. Tror jag ska testa de någon dag. Men mixa innan kanske är smartare..... kram

choicesbyannie sa...

Låter som en härlig dag. Här crossboxar jag på Torsdagar, älskar träningsformen perfekt när man behöver få ur sig lite ilska;)

Den där glassen ser mumsen ut, åååå vad sugen jag blev på glass;)

Önsakar dig en härlig andra advent.
Här har förkylningarna lättat och mitt kattbett har börjat läka och gör inte så ont längre, vilket känns skönt.
Kram
Annie

Hannis sa...

Vilken härlig dag!!
Glass tackar jag ju aldrig nej till och jag har skrivit ner ditt recept så det ska provas.

Visst är det märkligt det där med stress. Hur man intalar sig att man bara måste göra vissa saker.
Fast man kanske skulle må så mycket bättre av att göra andra saker istället.

Ha en fin andra advent//Kram Hannis

Linda sa...

Jag brukar också göra chokladglass med banan eller med avokado. Det blir jättefluffigt av avokado och den smakar inte alls avokado sen. Testa att inte frysa bananen och mixa isbitar istället. Då kan du ju använda iskross istället. Eller om du inte har någon köksmaskin för det. Vi har en superbra mixer som mixar precis allt och det var vår bästa investering i köksväg.

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...