söndag 22 december 2013

Nyförälskad!

Jag är nyförälskad och aningens besatt! Ni vet så där precis i början när det är nästan helt omöjligt att tänka på något annat. Man försöker men så plötsligt är tankarna där igen. Tro nu inte att jag har bytt ut maken. Jag må ha haft honom ganska länge men han får allt stanna där han är. Min förälskelse gäller istället mitt nya bokprojekt. Jag har skrivit berättelser ända sedan jag lärde mig att skriva och har ständigt minst ett projekt jag arbetar med. En färdig och en nästan klar bok har det blivit genom åren men dessvärre har jag hittills inte fått något napp vad gäller utgivning. Att skriva är för mig lika nödvändigt som att andas och en viktig del av vem jag är. På senare år har det blivit allt svårare att få tiden att räcka till vad gäller mina skönlitterära texter. Istället har jag skrivit många texter i skolan, på bloggen och på Livåleva. 

Ytterligare en faktor som gjort att det varit svårt att få det att fungera rent praktiskt är att jag tidigare alltid har skrivit för hand vilket inte är särskilt effektivt. Har alltid haft ett anteckningsblock med mig i väskan för att kunna skriva när som så lusten faller på. Många bussresor till och från skolan har ägnats åt att skriva och även tiden då jag väntat mellan bussbyten. Detta omständiga arbetssätt har lett till att allt skrivet måste renskrivas på dator och sedan bearbetas. Omständigt och tidskrävande. Har testat att skriva direkt på datorn men blivit helt tokig när jag har varit iväg och inte haft tillgång till min text och således inte kunnat skriva när andan har fallit på. Nu har jag löst det rent tekniska genom en fiffig liten app som jag har tillgång till på dator, Ipad och mobil och på så vis har jag ständigt min text med mig. Har faktiskt ständigt alla mina anteckningar med mig och jag är nästan lite häpen över denna förträffliga möjlighet till struktur. Nåväl tekniken är en sak och inspirationen en annan. Just nu känner jag mig fullkomligt förälskad i min text och i berättelsen som växer fram. Detta trots att det inte är en särskilt trevlig historia som skrivs. För första gången på länge har jag ett riktigt bra flyt i skrivandet och det är bara att hänga på känner jag. Kan komma på mig själv att bli irriterad när jag måste göra annat och inte kan ägna mig helt åt min text, men det är väl så det är att vara nyförälskad tänker jag. Tids nog kommer vardagen igen, en vardag där varje sida kan vara en kamp att producera. Alltså passar jag på att njuta av förälskelsen så länge som den varar!

Vad gäller det där med publicering så finns det ju idag många möjligheter till egen publicering om ett förlag inte skulle nappa. Att bli publicerad är ju inte det allra enklaste och många böcker som inte publiceras borde onekligen ha fått en chans att läsas av många. Fast publicering ligger än så länge långt borta, först måste ju texten blir klar!

Liza Kettil bloggare, företagare och författare!

6 kommentarer:

Patricia sa...

Detsamma detsamma, hoppas du får en underbar jul:) Kram

Ninette sa...

Vad härligt det låter! lycka till med boken - hoppas kunna köpa den i en bokhandel nåt tag!

Christina sa...

Härligt spännande med ett bokprojekt! Lycka till!

Kram Christina

choicesbyannie sa...

Härligt när skrivandet flyter på så där, roligt med ett nytt projekt.

Önskar dig en fantastisk god jul och tack så mycket för juklappen och julkortet från LIVåLeva.
Kram
Annie

Emma sa...

Vad spännande:) God jul till dig! Kram

Prinsessorna på Bellevue sa...

Härligt! Hoppas också komma in i ett sånt där flow!!! Good Luck, författare Liza!!!!!!

Kraaaam
Petronella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...