onsdag 11 december 2013

Sammanträffande

Ibland händer det märkliga saker! Som idag när jag var iväg och handlade och samtidigt pratade i telefon när jag plötsligt får syn på personen jag pratar med. Betydligt enklare och trevligare att träffas och prata istället. När jag besökte Irish Museum of Modern Art (IMMA) i Dublin i augusti i år var jag med om ett riktigt märkligt sammanträffande.


Trädgården runt IMMA är lika intressant som själva insidan. 
Många vackra skulpturer och vackra planteringar.Innan byggnaderna blev till museum inhyste det ett sjukhus och trädgården planerades för att påskynda patienternas tillfrisknande. Här skulle de kunna strosa runt, andas frisk luft och fokusera på att bli friska och starka.


Även om det är en strikt park som saknar den lekfullhet som jag föredrar i en trädgård så gör blandningen av skulpturer och växtlighet det ändå till en intressant plats.
En intressant plats gör att jag betraktar genom kameran och då är det onekligen lätt att missa sådant som sker runtomkring. Särskilt om en annan person också betraktar världen genom sin kamera. Vi backade rakt in i varandra, båda säger: Oj förlåt och byter sedan till ett för landet mer förståeligt Sorry! Personen som jag backat in i tittar på mig lite märkligt och säger sedan på svenska, vi känner ju varandra! I en park i Dublin lyckades jag springa på en skolkamrat som jag inte sett sedan vi tog studenten för fjorton år sedan. Vi var båda på språng dagen då vi sprang på varandra men träffades nästa dag för en fika. När vi gick i skolan hade vi mycket lite gemensamt och pratade inte särskilt mycket med varandra. Fjorton år senare har vi gjort liknande val i livet, studerat liknande ämnen och sprang på varandra i en park i Dublin. Livet kan onekligen vara spännande ibland.

4 kommentarer:

Hannis sa...

När man krockar med någon i en park i Dublin kan man ju verkligen börja fundera på det där med sammanträffande!
Då känns världen ganska liten=))

Vilken vacker park!
Jag gillar den där maffigheten.
Blir lite som att kliva in i en annan värld.

Kram Hannis

Prinsessorna på Bellevue sa...

Heelt otroligt! Världen är liten och spänningen finns i vardagen!

Kramar
Petronella

Anna Margareta sa...

Så häftigt! Tänk att ni ändå var få lika fast ni var så olika. Livet är bra roligt.
Kram!

Johannas Retro sa...

Haha ja sånt är alltid så skoj! ^^

Ha en fortsatt bra lucia! :) Kram, Johanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...